TFF 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un  tesis sıkıntısı bir türlü  çözüme kavuşmuyor.Sezon bitti. 3 ay sonra yeni sezon başlayacak. Fener sentinde bulunan TTK’ya ait yapıyı kiralık olarak Kulüp binası olarak kullanan Kırmızı-Lacivertli ekip, yıllardın bu ucubeyi andıran  yerden bir türlü kurtulamadı. Çok eski olan bina her sezon başı tadilattan geçmesine rağmen adeta dökülüyor. Her tarafından su alan, çatısı  elek gibi su geçiren  binanın duvarları rutubetten mantar olmuş, boyaları kabarmış, atık  su boruları patlamış vaziyette. Kalacak yerleri almasını için Kömürspor yönetimi yeni sezon öncesi  büyük bur olasılıkla bu tesisi  tadilata alacak. Yine bu tesisi kullanacak. Sezon içinde aynı sıkıntılar yine baş gösterecek. 

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü   Şükrü Öztürk, Kanal Z Televizyonunda Pazartesi akşamları yayınlanan Spor Kritik  programına  telefonla katılarak  tesisler konusunda  açıklamalarda buldu.
FUTBOLCULAR BURAYI TERCİH ETNİYOR

Zonguldak Kömürspor’un acilen  tesise ihtiyacı olduğunu belirten tribünlerinde sıkıntı olan Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu açık tribünlerinin yeni sezona yetiştirilmesini umut ettiklerini belirtti.
Öztürk şu bilgilere yer verdi:” Antrenman sahasını geçtik futbolcuları yatıracağımız bir yer bile yok. Bizin en büyük sıkıntımız tesis. Futbolcuları yatıracak yerimiz yok. Mevcut Kulüp binası adeta dökülüyor. Dikiş tutmaz kumaş  misali her sezon başında tadilattan geçirmemize rağmen sezon içinde mutlaka birkaç yerinden patlat veriyor ve arıza çıkıyor. Bu kulübe  acilen tesis lazım. Transfer edeceğimiz futbolcular  tesisi beğenmedikleri için bizimle anlaşmadan geri gidiyor. Geçen sezon devre arasında  bir sağ kanat oyuncu ile anlaşmıştık. Burada daha önce oynayan arkadaşları ile görüşmüş. Tesisin  durumunu öğrenince bizime anlaşmadı. Etimesgut Belediyespor’a gitti.
Biz bu durumda   TFF 1. Lige çıksak bile  oyuncuları buraya getiremeyiz. Onun için tesis sorunu çözülmeli.Arsa yok diye bir algı var. Kamuya ait atıl durumda  çok yer var. 49 yıllığına Belediye’ye, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devir edilip tesis yapıldıktan sonra kullanmak için kulübe  tahsis edilebilir. Çünkü  diğer takıların çoğu bu sıkıntıyı o yöntemle çözmüş. Zonguldak’ta söz sahibi ileri gelenlerinden, Belediyelerden, kurumlardan  kişilerin yer alacağı bir heyet oluşturulsun. Gitsinler diğer takımlar bu tesis işini nasıl çözmüş, bürokrasi’yi nasıl aşmış  bilgi alsınlar. Aynı projeli  burada  uygulasınlar. O iş o kadar zor değil. Yeter ki çözüm için birlik sağlansın” dedi
TRİBÜNLERİ AÇMAK  İSTİYORUZ
Karaelmas Kemal Köksal Sodyumundaki açık tribünlerin yeni sezonda açılabilmesi için duvarları yenileme çalışmaları sürüyor. Ancak stat içinde eski skorbort tarafında bulunan ikinci taş duvarların tehlikeli olabileceği için tribünlerin açılmama ihtimali bulunduğu gündeme gelmişti.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel,konuya açıklık getirdi.Yüksel, o duvarlar için iki kez etüt çalışması yaptırdıklarını ve sağlam çıktığını belirtti. Yüksel,  gerek görülmesi halinde   duvarların  üst kısımlarından 2 metre taşlanıp yeni bir düzenleme yaparak tribünleri yeni sezonda mutlaka açacaklarını belirtti.
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi