Zonguldak Kömürspor’un artık ciddiye alınan bir takım ve rakiplerin  korkulu rüyası olduğunu belirten Afacan, bu saatten sonra Play-Off hedefinden kopmak istemediklerini ifade etti.

Kendilerine has  bir oyun tarzı ile düştükleri yerden kalmasını bildiklerini anlatan Afacan, hiçbir rakibi kolay lokma olmayacağını  anlattı.

BİLET FİYATLARI BİR MAÇLIK BÖYLE OLACAK
Toplantıda ilk önce söz alan Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Öztürk, geçen hafta  İstanbul’da oynadıkları  Sarıyer maçında takımı ağırlayan yönetim kurulu üyesi Muhammet Cuntay’a teşekkür etti.

Samsun maçında uygulanacak bilet fiyatları hakkında da konuşan Öztürk,  Sadece bu maçlık açık 20, kapalı 40, ve protokolü 50 TL olarak belirlediklerini ifade ederek şunlar şöyle konuştu” Öncelikle Sarıyer Kulübü yönetimine iyi bir ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Gerek, taraftarlarımızın  içeri alınmasında, gerekte  diğer  konularda bize yardımcı oldular. Yönetim Kurulu üyemiz Muhammet Cüntay,  kendi işlettiği otelde takımımızı ağırladı. Muhammet  kardeşimize takıma  yaptığı destek için teşekkür ediyoruz.

Bir diğer konu ise hafta sonunda Samsun ile oynayacağımız karşılaşmada bir maçlık bilet fiyatlarını yeniden belirledik. İki takım açısından önemli bir maç. Bilet fiyatlarını açık tribün 20, kapalı tribün 40, protokol tribünü ise 50 TL olarak belirledik. Protokolde daha önce  sattığımız 10 koltuğun sahibi maça  ücretsiz girecek. Çünkü onlar aldıkları koltuklarının paralarını  ödediler.  Bilet fiyatlarını bir maçlık bu şekilde  belirledik. Diğer maçlar böyle olmayacak. Bu maçtan elde edeceğimiz gelirle futbolcularımızı pirim alacaklarını ödemeyi planlıyoruz. Futbol seyircisiz oynanmıyor. Samsunspor taraftarı da bu maça ilgi gösterecektir. Yüzde 5’lik deplasman kotasını  yüzde 10’a çıkartabiliriz. Samsun’dan gelecek olan taraftarların mağdur olmamaları  için böyle bir düşüncemiz var. Samsunspor ile bayram havasında bir maç olmasını diliyoruz. Merkez  ve ilçelerdeki tüm taraftarlarımızı bu maça bekliyoruz”

SARIYER ZOR BİR DEPLASMAN

Öztürk’ün ardından konuşan  Teknik Patron Serkan  Afacan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak sözlerine   başladı. Afacan duygularını şöyle dile getirdi,” Öncelikle coşku içinde kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha kutluyorum. Sarıyer maçına değinecek olursak, ligin köklü takımlarından  biri ile zor bir maç oynadık. Play-Off yarışı içerisinde her zaman olacak bir futbolcu kadrosuna sahipler. Maça iyi başladık. Topa daha çok sahip olduk. İlk yarıda iyi oynamamıza rağmen gol pozisyonu üretemedik.Bir anlık konsantrasyon eksikliğinden ilk yarıda bir gol yedik. İkinci yarının başında kornerden gelen ve topu bir türlü uzaklaştıramadığımız pozisyondan ikinci gölü yedik ve 2-0 geriye düştük.

OYUNCULARIMIZ HİKAYE YAZDI
Sarıyer maçında 2-0 geriye  düşmelerine rağmen pes etmediklerini 2-2’lik beraberliği yakaladıklarını ifade eden Afacan, karşılaşmayı şu şekilde değerlendirdi”2-0 geriye düşmemize rağmen umudumuzu kaybetmedik. Maçı  çevireceğimize inanıyorduk. Futbolcularıma oyunu oynamalarını gerektiğin söyledik.Çünkü bizim bir oyun planımız var.Bu oyun planında futbolcularımız bir rolü var. Bunu oynamalarını istedik. Oyuncularımda bunu yaptılar.Oyuncularımıza gerçekten çok inanıyor ve güveniyorum. 2-0’dan 2-2 ye getirdik. İnanın maçı 3-2, 4-2 kazanabilirdik.Bu pozisyonları bulduk ama olmadı. 2-0 geriden gelip 2-2’lik beraberliği yakalamak önemli bir hikayeydi. Keşke bunu 3-2, 4-2 yapabilseydik. O zaman çok daha anlamlı bir hikaye olacaktı.Yinede deplasmanda alınan 1 puanın takımımız için önemli olduğunu düşünüyorum. Biz düştüğü yerden kalmasını bilen bir takımız”

EN AZ GOL YİYEN TAKIM OLARAK KALACAĞIZ

Grupta en az gol yiyen 3 takımdan biri olduklarını,yedikleri goller üzerinde çalışarak bu hataları   tekrarlamamaları konusunda futbolcularını uyardığını belirten Afacan, sözlerini şöyle sürdürdü” Ligin en az gol yiyen takımlarından biriyiz. Yediğimiz golleri kişisel hata olarak değerlendirmemek lazım. Sarıyer maçında yediğimiz ilk gol  öncesi saha içinde tartışma çıktı. Rakip oyunu çabuk başlattı konsantrasyon  eksikliğinden oldu.Yediğimiz golleri tabiî ki  değerlendiriyoruz ve bununla ilgili oyuncularımıza uyarılarımızı yapıyoruz. Bunları kişiselleştirmeden çözeriz. Takımımız ligin en az  gol yiyen 3 takımından biri. Gol yememeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Grubun en az gol yiyen takım olacağımıza inanıyorum.” 

ZAMANLA DAHA İYİ OLACAĞIZ

Takımın her hafta daha iyiye gitiğini, içerde ve dışarıda bol gol atmaya başladığını anlatan Afacan,

“Son hafta  kurulan bir takımız. Takım olma adına 10 haftalık süreci iyi değerlendirdik. Şimdi artık tüm futbol kamuoyu tarafından oyunumuz beğeniliyor ve sempati kazanıyor. İleriki haftalarda daha  seyri sevk veren bir takım  olacağız”

GRUBUN EN PAHALI İKİ TAKIMINDAN BİRİ

Hafta sonunda oynayacakları Samsunspor maçına en  iyi şekilde hazırlandıklarını anlatan Afacan, rakiplerini analiz ettiklerini belirterek şöyle konuştu” Samsunspor bu ligin en önemli bütçesine sahip bir takım. Kadrosunda çok önemli oyuncuları var. 4 gol yemişler,19 gol atmışlar ve 22 puanla ikinci sırada yer alıyorlar.Yeni kurulan takımlarda bu tip sıkıntıların olması normal.  Ama ben gerek oyuncu kalitesi, gerekse oyun anlamında bunları aşacak bir kadroya sahip olduklarını düşünüyorum. Samsun bizim gibi bir futbol şehri. Onlarda tecrübeli futbolcuları ile bir oyun  oynamaya çalışıyorlar. Zor bir maç olacak ama  bizler oynadığımız oyunla  aldığımız puanlarla  sempati ve beğeni kazanan bir ekibiz. Saha ve seyirci avantajımızı kullanmak istiyoruz. Bizler buna inandık. İnşallah taraftarımızın desteği ile alacağımız iyi bir sonuçla şehrimizi mutlu etmek istiyoruz

RAKİPLER BİZİ TAKİP EDİYOR
Zonguldak Kömürspor’un artık rakipler tarafından da takip edilen ve ciddiye alınan bir takım olduğunu ifade eden Afacan,  Play-Off yarışı içinde olmaya devam edeceklerini ifade etti. Afacan  şunları söyledi,” Samsun hafta arası bir kupa maçı oynadı. Bir hafta önce Sancaktepe ile oynadıkları maçta ilk 11’de oynayan oyuncularının 6 tanesini  kupa maçında oynatmadılar. Buda  bize ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesi. Bizim bir tarzımız var. İnsanlar artık bizi beğeniyorlar. Takip ediyorlar, dikkate alıyorlar. Buda bizin  yaptığımız işin ne kadar  önemli olduğunun göstergesidir.”

GELECEĞİMİZİN PEŞİNDEN KOŞUYORUZ

Sezon öncesinde her kes bu takımın küme düşeceğini söylüyordu. Ama  gösterdiğimiz performans ve aldığımız sonuçlarla Play-Off yarışı içinde olduğumuz herkese gösterdik.

Manisa ve Samsun gibi  ciddi takımlar var. Sancaktepe, Sarıyer, Tarsus gibi iyi takımlar var. Biz modern futbol oynamaya çalışıyoruz. Bir fark yaratığımızı düşünüyorum. Zonguldakspor bu yarışın içinde her zaman olmalı. Genç bir takımız. Bir hedefimiz var. Oyuncularımızla birlikte  geleceğimizin peşinde koşuyoruz. Buda bizim için avantaj.

TARAFTAR DESTEĞİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Samsun maçı öncesinde sakat ve cezalı oyuncularının olmadığını ve tüm taraftarları  maça beklediklerini anlatan Afacan,  sözlerini şöyle tamamladı” Pazar günü oynanacak Samsun maçı  öncesi eksik futbolcumuz yok. Taraftarımız  bizi desteklesin. Onların bizi desteklemeleri oyuncularımız mutlu ediyor. Burası emeğin şehri, kavga şehri. Biz bu insanları değerli kılmak için mücadele ediyoruz. Taraftarımız bizi desteklediği taktirde başaramayacağımız iş yok. Daha önceki yıllarda oynanan maçlara baktım Taraftarın coşkusunu  gördüm. Oynadığımız futbol ve aldığımız sonuçlar insanların bize inanmasını sağladı. Taraftarlarımızın desteğine bu hafta çok ihtiyacımız var. Yarıştığımız  bir ekiple karşılaşacağız. Onun için taraftar desteği çok önemli” HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi