Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, amatör küme maçlarında son zamanlarda çıkan olaylar nedeni ile kulüp  yöneticilerine uyarılarda bulundu.
Zonguldak Valiliği’nin katkıları, Özel İdare’nin destekleri ile  Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen malzeme dağıtım töreninde konuşan Vali Tutulmaz, tüm kulüp yöneticilerine centilmenlik  çağrısında bulundu. Her hafta bir  maçta olay çıktığını ifade eden Tutulmaz, bu tür çirkin görüntülerle anılmak istemediklerini  ifade etti.
AMATÖR SPORUN RUHUNA GÖRE CENTİLMENCE MÜCADELE  EDİN
Vali  Tutulmaz yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;” Ben de amatör kulüp temsilcileri ile bir toplantı yapmayı planlıyordum. Burada  denk gelmemiz iyi oldu.İlimizin sporu adına güzel bir faaliyette birlikteyiz. Amatör Spor, sporun temelini oluşturuyor.Bu yönde ilimiz övünülecek durumda.Kulüp sayısı bakımından Türkiye’de ilk 3 içinde olduğumuzu düşünüyorum.Çünkü daha önce çalıştığım vilayetler ve kendi memleketim Antalya ile kıyasladığımızda burada gerçekten spor kulübü sayısı oldukça fazla, bu sevindirici tarafı.Ancak üzücü tarafı da şu. Son zamanlarda spor müsabakaları nerdeyse artık boks müsabakalarına   döndü. Bunda hepimizin sorumluluğu var. Özellikle siz yöneticileri buradan uyarmak  istiyorum. Lütfen bunun bir amatör spor olduğunu unutmayın. Amatör spor sevgiyi, saygıyı, kardeşliği, barışı ön planda tutması gereken bir spor dalı. Amatör spor adı üstünde bir anlayıştır.  Rekabetin olduğu, ancak çatışmanın olmadığı, zevk alınarak yapılması gereken bir spor anlayışıdır.
İlimizde neredeyse her hafta her maçta bir sıkıntı yaşıyoruz. Bunun içine öğretmenlerde giriyor. Örnek olması gereken kişiler kendini kaptırıyor.
Sizlerle bir araya gelip bu sıkıntıların nedeni ne diye değerlendirmeyi düşünüyordum. Ama  sizi karşımda  bulunca uyarayım dedim. Lütfen tekrar uyarıyorum arkadaşlar.  
Siz değerli kulüp yöneticilerini buradan uyarmak istiyorum. Geçen yıl şampiyon olan bir şey kazanmadı, küme düşen takım da bir şey kaybetmedi. Bu bir spor, bir eğlence. Hafta sonunu bir eğlence havası içinde geçirmek bizim maksadımız. Ancak artık hafta sonlarında nerde olay olur diye  korkar olduk. Hafta sonu geldiğinde acaba orada şu mu olur, burada bu mu olur. Siz yöneticilere büyük görev düşüyor. Tabi ki kazanmak isteyeceksiniz. Bu da sizlerin son derece hakkınız. Ama galip geleceğiz derken her hangi bir şeyi bahane ederek, hakem kararlarını bahane ederek yada bir futbolcunun davranışı bahane göstererek sahayı savaş alanına çevirmeye kimsenin hakkı yok. Bundan sonra daha sert tedbirler almak zorunda kalırız. Sporun ruhuna yakışır şekilde hareket edin. ” dedi.
CİDDİ YATIRIMLAR YAPILIYOR
Son yıllarda Devletimizin spora çok ciddi yatırımlar yaptığını belirten Vali Tutulmaz, sözlerine şöyle devam etti.”
Devletimiz spor alanlarının geliştirilmesi açısından çok büyük yatırımlar yapıyor. Neredeyse bütün spor alanlarımız yenilendi, yenileri yapıldı, yenileri yapılma aşamasında. Daha geçtiğimiz hafta ilimize 7 tane tesis yapılması için protokoller imzalandı. Kapalı spor salonları, sahalar ve bir çok alanda yeni yatırımlar yapılıyor. Her geçen gün spor alt yapılarını yeniliyoruz.Özel idare olarak biz her yıl sadece amatör spora değil, Zonguldak Kömürspor’a da yardım yapıyoruz. Bir nezbe olsun sizlere destek olmak istiyoruz. Bizim desteğimiz yeter mi tabi yetmez. Ama biz sizleri destekliyoruz. Sizleri böylesine bir meşakkatli yolda ilerlediğiniz için tebrik ediyoruz. Rekabetçi ama çatışma olmadan mücadelenize devam edin. Oyuncularınıza ve teknik heyetinize, seyircilere bunları hissettirmeniz gerekiyor.
Zaman zaman hakemlere yönelik eylemler ortaya çıkıyor. Bunlara dikkat edin ve sporun ruhuna uygun hareket edelim. Hepinize sağlıklı, huzurlu, kavgasız, maç sonunda hepinize birbirinizi kucaklayabileceğiniz spor ortamı diliyorum.”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi