Para yok yürek var
TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Zonguldak Kömürspor’un Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk,  Kanal Z Televizyonunda  yayınlanan ve Ercan Aygün’ün sunuculuğunu  yaptığı Karşı Karşıya programına konuk oldu.7 Yıldır ikinci ligde  mücadele etiklerini belirten Öztürk, artık lig atlama zamanının geldiğini ifade etti. Hiçbir yerden destek görmeden  mücadele ettiklerini belertin Öztürk, önemli açıklamalarda bulunarak şehrin ileri gelenlerinin artık harekete geçmeleri gerektiğini ifade etti.
KAZANACAĞIZI BİLİYORDUK
Öncelikle  hafta sonunda oynadıkları ve 2-1 kazandıkları Fethiye maçı ile ilgili konuşan Öztürk, “Fethiye maçı, ligin ikinci yarısının ilk maçıydı. Çekişmeli maçlarla dolu ikinci yarı bizi bekliyor. İlk deplasmanımızdan keyifli bir galibiyet aldık. Sergilediğimiz oyun ile kazanacağımızı biliyorduk. Bunun sinyallerini almıştık.Fethiye ile aramızda daha önce yaşanan nahoş olaylardan sonra galip gelerek anlamlandırmış oldular. Bu anlamda galibiyet tüm Zonguldakspor taraflarına armağan olsun.” 
 EYÜP İSTEYEREK AYRILMADI
Takımdan ayrılan futbolcularla ilgili konuşan Öztürk, İstemeyerekte olsa  gitmek zorunda kalan Eyüp’e üzüldüklerini belirti. Takıma hizmet eden  tüm oyunculara teşekkür eden Öztürk,” Devre arası çok mola vermeden, 3-4 gün sonra takımımız çalışmalara başladı. Bizim bir oturmuş kadromuz var. Evet çok oyuncu ayrıldı. Ama bu oyunculardan bir çoğu zaten çok süre alamayan oyunculardı. Onlarında bu takım üzerinde emekleri var. Bizden yana hakkımız helal olsun. Bizim ilk 11’imizdeki ‘Eyüp’ün ayrılışı bize bir güç kaybettirir mi?’ diye düşünüyorduk. Eyüp zaten 4 sarı kart cezalısıydı. Fethiye maçında oynayamayacaktı. Büyük kayıp olarak onu görüyoruz. Ama onun yerini dolduracak arkadaşlar da var. Mümin var. Mevlüt kardeşimizle o bölgeyi iyi kapattılar ve iyi oynadılar.:iz yönetim kurulu olarak  bu takıma hizmet edet ve ayrılan tüm oyunculara  teşekkür ediyoruz” dedi.
 VAZ GEÇMEYECEĞİZ
Şu anda altıncı sırada yer aldıklarını ifade eden Öztürk, buraya kadar gelmişken asla vaz geçmeyeceklerini belirterek şöyle konuştu” Zonguldak Kömürspor içerisinde futbolcuların uyumlu. Kulüp   tam bir ‘aile’ yapısında.Alınan 34 puanın tesadüf  değil. Rakibimiz Serik Belediyespor’un 3 puanı silindi.  Ama henüz TFF sitesindeki puan durumuna bu yansımadı.34 puanla 6. Sırada olmamız gerekiyor. Ancak TFF bunu daha sonraki haftalarda işleme koyacak.Belli bir süreç var. Serik’in 3 puanı bizden eksik. Aslında 6. sıradayız.Buraya kadar gelmişken bu yarıştan asla vaz geçmeyeceğiz. Şenol Hocamız hırslı bir isim. Yeter ki kendimizi Play-Off’a atalım. Şenol Demir ve futbolcularımız orada gerekeni yapar.”
ŞAPKADAN TAYŞAN ÇIKARTIYORUZ
Kısıtlı imkanlarda çok büyük işler yaptıklarını, maddi durumu çok iyi olan takımların kendilerine  imrendiğini belirten Öztürk,” Son yıllarda aldığımız en çok puan ve Play-Off hattına en yakın bitirdiğimiz bir ilk yarıydı. Genelde 20-23 puanlarla giriyorduk. Bu sene Şenol Hocamız, teknik ekibi ve oyuncularımız sahada çok karakterli duruşlarıyla, maçta sergiledikleri performansla 31 puanı topladılar. Bizde toplanan bu puanların karşılığını onlara primlerini ödeyerek, aksatmadan vermeye çalıştık. 31 puan çok büyük bir rakam. Bu puanları elde etmek isteyen altımızdaki takımların bütçelerine baktığımız zaman elde etmek için çok para harcadır. Bizim bütçemiz sınırlı. Bu yokluk içinde bu puanı toplayan ekibi alınlarından öpüyorum. Maçı 90 dakika bırakmadılar. Maçın her anında sahada oldular. Maçtan hiç kopmadılar ve galip geldik. Bu skor camiamızda büyük bir sevinç yaşattı. Bunlar nasıl oldu? Her zaman söylüyorum. Biz şapkadan tavşan çıkarıyoruz ama bizim şapkamız dahi yok. Burada bize kimler destek oluyor? Belediye başkanımıza gidiyoruz başımız sıkıştığında. Kendi yağımızda kavruluyoruz. Yönetici arkadaşlarımızın destekleri ile ikili ilişkilerle yürütmeye çalışıyoruz.” 
FORMANIN ÖNÜNDE REKLAM DAHİ YOK
Tüm bu başarılı işleri yaparken bir yandan da eski borçları ödediklerini ifade eden Öztürk,  Filyos’ta  gaz çıktığını, Zonguldak’ı sanayi şehri olmasına rağmen formanın önüne bir raklam alamadıklarını belirterek şöyle konuştu “İkinci ligde bir takım var ama göğsünde reklamı yok. Konaklayacağı yer yok, yurtta kalıyor. Antrenman tesisin yok, Fener’de, Kilimli’de stadyumda yapıyoruz. Stadyumda yaparken de zemini bozmayalım diye uğraşıyoruz.  Bu şekilde mücadele örneği sergileyen bir ekip var. Biz bu işleri yaparken, bir yandan da geçmişin borçlarını ödüyoruz. Bu sezon bu şehre Play-Off heyecanı yaratmak için elimizden geleni yapacağız. Bu zorlu yolda tek destekçimiz taraftarımız” dedi. 
HABER: GÖKSEL ÇOLAK

Editör: Haber Merkezi