Deplasmanlı Süper Amatör Küme'de ligde kalma mücadelesi veren Sefercikspor, hakem hatalarından dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yapan Filyos Sefercikspor Yönetim Kurulu konuyla alakalı şu ifadelere yer verdi;"

"1-1986 yılından beri kulübümüz aralıksız olarak Zonguldak Amatör Liglerinde mücadele etmektedir.50 hanelik bir mahalle takımı olarak bizler ligin sonunda düşsekte, kalsakta, kendimizi başarılı olarak kabul ediyoruz.

2-Özellikle ligin ikinci yarısından itibaren oynadığımız müsabakaların bariz hakem hataları yaşanmış ve takımımız düzenli olarak mağdur edilmiştir.Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış'a takımımız aleyhine yapılan bariz hatalar bildirilmiş ve herhangi bir sonuç alınamamıştır.

3-Bu sezon mağlup olduğumuz 2 müsabakamızı yöneten tecrübeli il hakemi Hakan Aydın göstermiş olduğu başarılı performanstan dolayı futbolcularımız ve yöneticilerimiz tarafından tebrik edilmiş ve saygımızı kazanmıştır.
İsterdik ki diğer hakemlerimiz de adaletli davranarak kulübümüzü mahalle takımı olarak görmeyip müsabakalarımızı eyyam yapmadan yönetebilselerdi.

4-Bu zamana kadar hakemlerle ilgili hiç bir polemiğin içinde olmamaya gayret gösterdik.Takımımız mağlup olduğunda aleyhimize gerçekleşen hakem hatalarını öne sürdüğümüz de, tarafımıza ''Gol attınız da vermedi mi." denilmiştir.Ancak 15 Mart Çarşamba günü Filyos Sahasında oynadığımız Akınspor müsabakasında maç 0-0 devam ederken net penaltimiz es geçilmiş, akabinde takımımız 2-0 mağlup iken oyuncumuzun göğsüyle attığı gol el gerekçesiyle iptal edilmiş ve müsabaka 2-1 devam ederken attığımız net gol ofsayt gerekçesiyle verilmemiştir.Maçın hakem triosu tarafından yapılan bariz hatalar ortamın gerilmesine sebep olmuş ve Akinspor'un kameramanının göstermiş olduğu video kaydına bakan orta hakem kalecimizi kırmızı kartla cezalandırıp 10 kişi kalmamıza neden olmuştur.Ligimize Var sistemi geldi de haberimiz mi olmadı?

5-2022-2023 sezonunda futbolcularımız, yöneticilerimiz ve bütün Filyosluların hakları göstere göstere gasp eden İl hakem kurulu başta olmak üzere, müsabakalarımızı art niyetle yöneten hakemlere haklarımızı helal etmiyoruz.Zaten görüyoruz ki Zonguldakta amatör liglerde görev yapan hakemlerin Profesyonel liglerde görev alamamalarının sebeplerinden biri de bu tür olaylardır.

6-Bu zamana kadar karşılaştığımız ve karşılaşacağımız tüm kulüplerimize göstermiş oldukları iyi niyetten dolayı teşekkür eder, başarılar dileriz."

(Haber: Ercan Aygün)

Editör: Haber Merkezi