Zonguldak Kömürspor’da başarı ile forma giyen ve büyük emeği geçen tecrübeli futbolcu Emre Kara’nın sezonu sonu itibari ile sözleşmesi sona erdi.
3 Sezondur Zonguldak Kömürspor’un formasını başarı ile giyen, kale hariç her mevkide verilen görevi başarı ile yapan  Emre Kara, Zonguldak’tan ayrılarak memleketi Trabzon’a döndü.
Zonguldak’taki evini boşaltarak eşyalarını Trabzon’a gönderen Emre Kara, eş ve dostları ile  vedalaştı.
HAKKINIZI HELAL EDİN 
Yeni Adım Gazetesine  özel açıklamalarda bulunan Emre Kara, herkesten helallik istedi. Trabzonlu olmasına rağmen Zonguldak’ı ikinci memleketi olarak gördüğünü belirten Emre Kara, duygularını şöyle dile getirdi” Öncelikle sezonu iyi bir şekilde bitirdiğimizi düşünüyorum. Şartlara nazaran eliminden gelenin en iyisini yaptık. Tabi camianın ve taraftarın beklentisi daha farklı idi. Play-Off’a kalabilirdik. Şenol hocanın gelişinden sonra bir seri yakalamıştık. 5 maçlık o seriyi devam ettirebilseydik şuan Play-Off’ta olabilirdik. Ama o süreçte çeşitli  sebeplerden dolayı inişli, çıkışlı bir grafik sergiledik. Bir ara taraftarlarımız düşme endişesi yaşasa da biz elimizden geleni yaparak  takımı kümede bıraktık. Takım ligde kaldı. Zonguldak Kömürspor, İnşallah önümüzdeki sezon daha büyük hedeflere oynar. Ben bundan sonraki süreçte Zonguldak Kömrüspor’a başarılar dilmiyorum. Futbol hayatımda ayrı bir yeri var.”
TERCİHİM BURASI OLUR
Teklif gelmesi durumunda ilk tercihinin Zonguldak Kömürspor olacağını belirten Emre Kara, sözlerine şöyle devam etti.”
Ben Zonguldak Kömrüspor’da  futbol kariyerimin 3 güzel senesini geçirdim. Acı , tatlı anılarımız oldu. Sezon sonu itibari ile sözleşmem sona erdi. Ama bir teklif gelirse ilk görüşmeyi Zonguldak Kömürspor ile yaparım. Biz profesyonel futbolcularız. Kalmam için kulübün istemesi lazım. Bende şartlara göre karar veririm. Sezon bitti. Takibi teklifler olacak. Görüşmeler yapacağız. Ama ben eğer burası beni isterse ilk görüşmesi burası ile yapacağım.  Şartlar ne gerektiriyorsa ona göre hareket edeceğim” 
ZONGULDAK BENİM İKİNCİ MEMLEKETİM
Herkesten helallik isteyen Emre Kara, sözlerini şöyle tamamladı.”Zonguldak  halkını, taraftarı çok sevdim. Ben Trabzonluyum ama buradan evliyim. Zonguldak benim ikinci memleketim. Hiç yabancılık çekmedim. Zonguldak beni bağrına bastı. Görev yaptığı süre içinde Başkanlarım, yönetim kurulu üyelerim, hocalarım, futbolcu arkadaşlarım ve kulüp personelimize de buradan teşekkür ediyorum.  Ben herkese sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Herkes hakkını helal etsin. Benden yana helal olsun”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi