-ÖZEL HABER-
TFF İkinci Lig  Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömrüspor, 36.hafta maçında kendi sahasında  24 Erzincanspor ile karşılaşmıştı. 2-1 yenilgi ile sonuçlanan maça hakem kararları damga vurmuştu
Müsabakayı Samsun’lu olan İstanbul Bölgesi Hakemi Safa Yılmaz  yönetirken yardımcılıklarını Ali Uğurtan Demirtaş ile Sefa Öncan yapmıştı.
Müsabakada 24 Erzincan’ın attığı 2 gol büyük tartışmalara sebep olmuştu. Rakibin ilk golünde yan hakem ofsayt bayrağı kaldırmasına rağmen orta hakem golü vermişti. Yan hakem yaklaşık 25 saniye bayrağı indirmemesine rağmen orta hakem Safa Yılmaz  yardımcısı Sefa Öcan’ın yanına gidip bir süre konuştuktan sonra golü vermişti. Bu golden sonra  futbol camiası  ikiye bölümdü.bir kısım gol geçerli derken yarısı ofsayt olduğunu ileri sürdü. Bu pozisyonda top Zonguldak Kömürspor defans oyuncusundan  rakibe gittiği için golün geçerli olduğu konusunda açıklamalarda bulunuldu. Ama tatminkâr olmadı.  İkinci golde ise  kaleci Egemen’den dönen topu  tamamlayıp golü atan oyuncu net bir şekilde  ofsayt olmasına  rağmen kıdemli  yardımcı Ali Uğurtan Demirtaş pozisyonu göremedi. Bu golle Zonguldak Kömürspor sahadan 2-1 mağlup ayrılmıştı. Müsabaka sırasında ve sonrasında Zonguldak Kömürspor teknik patronu Şenol Demir hakemlere büyük tepki göstermişti.
TESADÜFÜN BÖYLESİ
Şenol Demir o hakeme dün Fener sahasında  denk geldi.
Eşi  Zonguldaklı olduğu için Bayram Tatilini geçirmek için Zonguldak’a gelen Safa Yılmaz,Fener sentetik sahada antrenman yaptı.Hafta sonunda  Ispartaspor ile karşılaşacak olan Zonguldak Kömürspor ise aynı anda  antrenman için Fener sahasına gitti.
Safa Yılmaz’ı karşısında  gören Şenol Demir kısa bir şaşkınlık geçirdi. Şenol Demir, Hakem Sefa Yılmaz’ın yanına giderek onunla bayramlaştı.İkili kısa süre ayak üstü sohbet etti. Erzincan maçındaki  pozisyonlar bir kez daha tartışıldı. Demir, her iki golde ofsayt olduğunu  bir kez hala dile getirerek mağdur olduklarını söyledi.Hakem Yılmaz’da kendi açısından kurallar dahilinde pozisyonları antaltı. Bir süre  konuşan ikili daha sonra birbirlerine bundan sonraki  maçlarda başarılar diledi ve helalleştiler. Centilmenlik adına güzel görüntülerin çıktığı  o anlar objektiflerimize böyle yansıdı.
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi