TFF İkinci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor,  21. Hafta  mücadelesinde kendi sahasında  1641 Trabzon’u konuk etti. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda oynanan müsabakaya taraftarlar büyük ilgi gösterdi.
Zonguldak Kömürspor sahaya; Egemen, Emrah, Ercüment, Aykut Emre,Hakan Çevik,Mümin, Fatih Bektaş, Mevlüt Çelik, Emre Kara, Embiya ve Oğuzhan ilk 11 ile çıktı. Maça hızlı başlayan Zonguldak Kömürspor, ilk 10 dakikada 3 net  gol pozisyonundan yararlanamadı. 
3. Dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Fatih Bektaş’ın sert şutu  yan direkten geri geldi.
7. dakikada  yine rakip ceza alanına giren Fatih Bektaş’ın  çektiği şutta  kaleci  Özkan topu son anda kornere çeldi.10’uncu dakikada atılan derin topu önünde bulan Akyut Emre, rakip keleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top yan direği  sıyırarak  auta gitti.
 İlk 10 dakikada fırtına gibi bir oyun sergileyen Zonguldak Kömürspor, 16. Dakikasında beklenmedik bir anda kalesinde golü gördü. Konuk ekip korner direğinin yanından bir taç atışı kazındı. Ceza sanası içine yapılan uzan taç atışında topu iyi takip eden Denizhan, röveşata ile  ağlara gönderince  1461  Trabzon’u 1-0 öne geçirdi. Şoku üzerinden atamayan Kırmızı-Lacivertli ekip 16. Dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Orta sahada önünde bulduğu topu yaklaşık 30 metre sürerek Zonguldak Kömürspor ceza sahasına giren  Özkan, düzgün bir vuruşla fileler gönderince  takımını 2-0 öne geçirdi. İlk yarı 2-0 rakip takımın üstünlüğü ile sonuçlandı. İyi başladıkları maçta kalesinde gördüğü şansız gollerle ilk yarıyı 2-0 geride kapatan Zonguldak Kömürspor’lu futbolcular oyundan  düştüler. İkinci yarıda puanı kurtarmak için beklenen  performansı sergileyemediler. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen ikinci  yarıda başka gol olmayınca 90 dakika 2-0  1461 Trabzon’un üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonuçtan 34 puanda kalan Zonguldak Kömürspor 8. Sırada, 42 puana ulaşan 1416 Trabzon ise 3. Basamakta yer aldı.
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi