Zonguldak Barosu tarafından 1 yıllık stajları sona eren 8 avukata ruhsatları düzenlenen törenle teslim edildi.

Baro toplantı salonunda düzenlenen törene ruhsat alan avukatlar ve yakınları katıldı.

Törende; Baro başkanı Türker kapkaç ve Bora yönetim kurulu üyeleri tarafından stajyer avukatlar; Yahya Tiryaki, Mustafa Suphi Güçlü, Mithat Yüksel, Evren Can Çelik, Alara Atalı, Çağatay Baykal, Umut Kubilay Kayabaşlı ve Özge Sarı önce cübbeleri baro başkanı Türker kapkaç tarafından gidildi.
Ardından tek tek avukatlık yemin ettiler sonra ruhsatlarını teslim aldıktan sonra rozetleri takdim edildi.


KAPKAÇ: BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Baro Başkanı Av. Türker Kapkaç,  "Biz avukatlar çok büyük bir aileyiz. Ruhsat olacak arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyorum ve meslek hayatlarında başarı ve bol kazanç diliyorum" dedi.

Güçlü baro olmak için güçlü avukat olmak gerektiğimi ve  güçlü avukat olmak için de güçlü baronun olması gerektiğini belirten Baro Başkanı Türker Kapkaç, konuşmasında Cumhuriyetimizin kuruluşu 100 yılını kutlayarak şunları söyledi:

"Birazdan aramıza katılacak ve hak arama, adalete erişme mücadelesinde yerlerini alacak avukat arkadaşlarımızın ruhsat törenine hepiniz hoş geldiniz Törene geçmeden önce şunları ifade etmek isterim. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını büyük bir coşkuyla ve gururla kutladık ve kutlamaya devam ediyoruz. Türkiye'de tam bağımsızlığın, ulusal egemenliğin, çağdaş hukukun, yurttaşlığın Ulus bilincinin, özgür aklın, birey olmanın, fırsatın eşitliğinin, adaletin, liyakatin, kadın haklarının, kültür sanatın, akılcı ve bilimsel eğitimin ekonomik kalkınmanın, demokrasinin, uygar yaşamın ve barışın güvencesi cumhuriyettir Ülkemizin ve hepimizin geleceğidir. Özgür yurttaş olmaktır. Bağımsız, demokratik, laik bir ülkede yaşamaktır. Cumhuriyet tam bağımsızlıktır. Halkçılıktır. Aydınlanmadır. Kadın erkek eşitliğidir. Cumhuriyet çağdaşlıktır. Akıldır, bilimdir ve en önemlisi bizim açımızdan hukuk ve adalettir. 

Zonguldak Barosu olarak Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bağımsız, laik, demokratik hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, mesleğimiz ve meslektaşlarımız için adalet yolunda çalışmaya devam edeceğiz. 85 yıllık bir tarihi olan Zonguldak Barosu 600'ün üstünde üyesiyle cumhuriyetin Atatürk ilke ve devrimlerin yılmaz savunucusudur.
Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna emek veren tüm kahramanlarımızı sonsuz şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacak. 29 Ekim'ler sonsuza kadar kutlanacaktır. 


Bugün ruhsatlarını alacak meslektaşlarımın ailelerini ve yanlarında staj yaptıkları üstadlarını kutluyorum. Biz avukatlar yargının üç sac ayı olan iddia, savunma ve karar Mekanizmasında savunmayı temsil etmekteyiz. Yargılamada avukat olmadan, adil yargılama olamaz. Adalet gerçekleşemez. Bu nedenle bizler hukuksal olarak ve her konuda donanımlı olmalıyız. Ve yeniliklere açık olmalıyız. Kendimize her zaman geliştirmeliyiz Yargıda verilen kararların birçoğu Yüksek Mahkemeler tarafından bozulmaktadır. Bu nedenle biz avukatların yargıdaki rolümüz büyüktür. Avukatlık mücadele mesleğidir. Görüyoruz ki Anayasa Mahkemesi kararlarının yerel mahkemelerce tanınmadığını, uygulanmadığına şahitlik ediyoruz. Biz Bu nedenle mücadelemize yılmadan, eğilmeden, bükülmeden devam etmeliyiz. Bununla birlikte biz avukatlar yeri gelecek yan yana, yeri gelecek karşılıklı olarak görev yapacağız. Önemli olan mesleki dayanışmamızı her zaman sürdürmemizdir. Bunu yaparken meslek kuralıns riayet etmeliyiz. Biz avukatlar çok büyük bir aileyiz. Ruhsat olacak arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyorum ve meslek hayatlarında başarı ve bol kazanç diliyorum. Ve kendilerine daha önceki arkadaşlarımıza söylediğimiz gibi; güçlü baro olmak için güçlü avukat olmak gerekiyor. Ve güçlü avukat Olmak için de güçlü baronun olması gerekiyor. Ben yeni bu salonu alacak olan arkadaşlarıma baromuzun, çarkının bir dişlisi olmasını  temenni ediyorum. Bu konuda yapılacak etkinliklerde ve eylemlerde aramızda olmalarını temenni ediyorum. Şimdiden hepsine teşekkür ediyorum"

Kaynak: Ercan Demir