CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Av.Merve Kır, Gülüç Belde Belediyesi’nde 2 kız kardeş, Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş tarafından taciz edildiği iddialarını sert tepki göstererek şunları söyledi ;
"Zonguldak’ımızın Ereğli İlçesi Gülüç Belde Belediyesi’nde 2 kız kardeşimizin, Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş tarafından taciz edildiğini yerel ve ulusal basında çıkan haberlerden öğrendik. Tacizde bulunduğuna dair hakkında kuvvetli şüphe ve iddialar bulunan belediye başkanı halen açığa alınmış değil. Hakkında etkin bir soruşturma yürütülmeyerek taciz rezaletinin üstü kapatılmaya mı çalışılıyor? Buna asla izin vermeyeceğiz. Bu utancın, bu rezaletin üstünün örtülmesine engel olacak, her fırsat ve ortamda gündemde tutacağız.
Maalesef ki ülkenin her yerinde kadın cinayetlerinin, tacizin, çocuk istismarının normalleştirilmeye çalışıldığı süreçler yaşıyoruz. Kadınların yaşamı iktidar sahipleri tarafından kuşatılmışken, sadece cinsiyetlerinden dolayı en temel hak olan ‘’yaşam hakkı’’ ellerinden alınıyor. Cinsiyetçiliğin gittikçe körüklendiği bir ortamda kadınların sosyal ve kamusal yaşamdan uzaklaştırılması ve kadın beyanını esas almayan sistem günden güne kadınları tehdit etmeye devam ediyor. Kadın cinayetleri, tacizler, çocuk istismarı her geçen gün artarken, istismarcıların yanında olan ve üstünü örtmeye çalışan zihniyet tam da AKP zihniyetidir.
Taciz, tecavüz, şiddet, savaş ve gerici saldırılarla hayatlarımız kuşatılıyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini giderme yönünde etkili ve kalıcı düzenlemeler yapılamayan toplumumuzda beden dokunulmazlığı ceza kanununda yer bulmakla beraber; adalet uygulamalarına yansımamış, cinsel saldırı ya da istismara maruz kalan kadın ve çocuklar, toplum ve adaletin uygulamaları ile günden güne yıpratılmaya çalışılmaktadır. Erkek şiddetine karşı kadınların taleplerini gören kapsamlı yasalar çıkarılmalı, kadın ve çocuk istismarcıları desteklenmek yerine cezalandırılmalı, olayın üstü kapatılmamalıdır.
CHP olarak, istismara uğrayan, öldürülen tüm kadınlar için, iktidar tarafından yaşam hakkı elinden alınan kadınlar ve sorumluların cezalandırılması için mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz. Yıllardır yürüttüğümüz kadın özgürlük mücadelesi ile kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve çocuk istismarı vakalarının üstünün kapatılmasına ve normalleştirilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz."

(Haber-Ercan Demir)