Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu’ya çeşitli illerin belediye ekipleri tarafından başı boş köpeklerin getirilerek bırakıldığına dair açıklamalarda bulundu.
Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nin Ekim ayı 1’nci toplantısında yaptığı skandal açıklamasında Zonguldak Belediyesi’ni de suçladı.
Özcan, açıklamasında, “Bolu’ya belediyelerin araçlarıyla çok sayıda hayvan getiriyorlar. Ve bu sokak hayvanlarını köpekleri bırakıyorlar. Bizim mücavir alanımıza bırakıp kaçıyorlar. Bizim güzel bir barınağımız var ama Zonguldak’tan tutun Gerede’ye, Düzce’ye kadar her yerden getirip hayvan bırakıyorlar. Bizde caydırıcı olsun diye tespit edilmesi halinde bunu yapanlara 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye kadar ceza verilebilmesi için bu yetkiyi istiyoruz. Türkiye’de ilk yapılacak. Yakalarsak bu cezayı uygulamaktan çekinmeyiz” dedi.
ZONGULDAK’TAN TEPKİ GELDİ
Tanju Özcan’ın bu açıklamaları üzerine haberleri okuyan vatandaşlar ve belediye yetkilileri ise Tanju Özcan’a açıklamaları için büyük tepki gösterdi. 
ÖMER SELİM ALAN'DAN DA AÇIKLAMA BEKLENİYOR
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bu skandal açıklamalarının ardından Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın da açıklama yapması ve gerekli tepkiyi göstermesi bekleniyor.
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz