-ÖZEL HABER-
Zonguldak’ta 1930 yıllarda kurulan ve 2016 yılına  kadar hizmet veren Ferah Lokantası, 2016 yılından bu yana yoluna ‘Yeni Ferah Lokantası’ ismi ile devam etti. Tarihi lokanta geçtiğimiz günlerde  kapanmıştı. Mengen’li Arif Şimşek ve  Seyfettin Şimşek  tarafından kurulan ve  eşiz lezzetleri Zonguldak halkı ile buluşturan Ferah Lokantası’nın neden kapandığı merak konusu olmuştu.
Zonguldak Kent Merkezi’nde bulunan Vergi dairesi arkasındaki Meşrutiyet Mahallesi, Tahir Karaoğuz Caddesi No: 25-25C  adresinde yer alan 3 katlı binanın en altında faaliyet gösteren Yeni Ferah Lokantasının neden  kapandığını vatandaşlar merak ediliyordu.
Ferah Lokantası’nın faaliyet gösterdiği binanın yapılan kontrollerde riskli yapı olarak tespit edildiği öğrenildi. 
Zonguldak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan tebliğde şu ifadelere yer verildi’ 
“ 6306 sayılı Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamındaki kararnamenin 28/31/54-28/46/37 yapı kimlik numarası (YKN) ile riskli yapı olarak tespit edilmiş ve kesinleşmiştir. 3606 sayılı kanunun beşinci maddesinin beşinci  fıkrası uyarınca Riskli yapı olarak tespit edilen binanın tahliyeni ve yıkılmasına karar verildi ”
Belediye’ni gönderdiği karar yazısı  iş yerinin kapısına asıldı.
Ferah lokantasının  bu yüzden kapandığı  anlaşıldı.
Bu gelişme üzerine Ferah Lokantası’nın faaliyet gösterdiği 3 katlı bina kentsel dönüşüp  projesi kapsamında yıkılarak yerine  yeni bina yapılacağı öğrenildi.

Muhabir: Ercan Aygün