Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, çocukları ekran. bağımlılığndan kurtarmak için okullarda geleneksel oyun şenlikleri düzenleyeceklerini söyledi:

9 günlük Bayram ve ara tatilin sona ermesiyle birlikte Zonguldak’ta eğitim öğretim yeniden başladı.

Zonguldak’ta 104 bin öğrencinin bayram ve ara tatilin sona ermesi ile birlikte bugün eğitim öğretim start aldı.
Öğrenciler sabahın erken saatlerine itibaren okullarına geldiler öğretmenleriyle buluştular.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan,Yeni eğitim öğretimin başlamasından dolayı Öğrencileri kutladığını belirtti.

çocukları ekran. bağımlılığndan kurtarmak için okullarda geleneksel oyun şenlikleri düzenleyeceklerini Belirten il Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan şunları söyledi:

“Öncelikle hayırlı uğurlu olsun ilimiz için, ülkemiz için.  Önceki dönemlerde başarılı eğitim, öğretim süreci yaşadık. Son artık son virajdayız, son virajda da Inşallah hayırlısıyla sağlıkla başarılı bir eğitim öğretim süreci yaşamayı amaçlıyoruz. Burada öğretmen arkadaşlarıma, okul müdürü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten özveriyle çalıştılar mesai mefhumu tanımadılar. Evlatlarımıza şefkatle yaklaştılar. Çok ciddi bir sorun yaşamadık. Bu memnuniyet verici. Tabii. Her şeyde yüzde 100 mükemmele ulaşmamız beklenemez. Çünkü mükemmel bir sınır yok elimizden geleni hep beraber yapıyoruz. 

Bu arada 2023-2024 eğitim öğretim yılında yeni başarılara imza attık. Bunların altını çizmek istiyorum. Mesela Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri hanımefendi Emine Erdoğan'ın riyasetinde yürütülen Sıfır Atık Projesi de Türkiye ikincisi olduk ilkokullar kategorisinde. Bu önemli bir başarı. 

Bunun yanında TÜBİTAK'ta iki bin yirmi A kapsamında Ankara'nın da içinde bulunduğu 8 ilde 3 ana dalda fizik, kimya, teknoloji tasarım alanlarında bölge birincisi olduk. Türkiye'de bölgeyi temsil edeceğiz. Türkiye 
 birinciliğinde ve bu ciddi bir başarı. Ilk defa elde ettiğimiz bir başarı. Bu başarılar yeni ufuklara yelken açacağız. 

Yine 10 tane sıfır  projesi kapsamında ortaokullar kategorisinde TÜBİTAK 10 tane projemiz bölge sergisine çağrıldı. Ve onlardan da derece bekliyoruz. 

Oldukça güzel şeyler yaptık. Yine devamını geleceğini umut ediyorum. 
Arkadaşlarımın  başarı Çalışmalarına teşekkür ediyorum. Bizler de bize düşen destekle onları başarılı kılmak için elimizden geleni yapacağız. 

Tabii ulusal ajans Erasmus kapsamında bizim akreditedir il milli eğitim müdürlüğümüz. Bu Yaklaşık 40 öğrencimiz Avusturya'nın Viyana şehrinde. Mesleki eğitim alanında bir ay süreyle uygulamalı eğitim yapacaklardır. bu ay içinde Sayın büyükelçimizle Viyana Büyükelçimizi sayın ııı eğitim müşavirimizi ben kendim bizzat Viyana'da ziyaret ettim. Burada oradaki meslek eğitim görecekleri evlatlarımızın eğitim göreceği meslek ki yerleri de ziyaret edip, nerelerde, hangi şartlarda eğitim göreceklerini, iş başında eğitim göreceklerini takip ettim. Yine nerelerde barınacaklarını göndereceğimiz öğrencilerimizin hangi şartlarda, hangi güzergahlardan giderekten 
 eğitim görecekken nerelerde barınacakları tek tek kontrol ettik. Güzel şeyler olacağını düşünüyorum görecekleri eğitimden sonra. 
Önümüzdeki dönemde sayın bakanımızın talimatlarıyla Geleneksel çocuk oyunlarımızı ilgili çalışmalarımız olacak. Bu da şunda bunun özellikle altını çiziyorum. Bizim çocukluğumuzda oyun oynardık. Bu bizim paylaşma becerimizi empati kurma becerimizi insanlarla iletişim kurma geliştirirdi. Son yıllarda yaşadığımız ekran bağımlılığı sorunu var. Bunu gidermek için her okulumuza, geleneksel çocuk oyunlarımız önümüzdeki dönemde, belirli haftalarda canlandırılacak yeni kuşaklar üretilecektir Inşallah kazasız bir şekilde hiçbir sorun yaşamadan, yeni başarılarla son eğitim dönemimizi beraberce yaşarız. 

Örgün ve yaygın eğitim kapsamında Zonguldak’ta 104 bin öğrencimiz var şu anda. Haziran ayının ikinci haftasında tatil olacak”

Muhabir: Ercan Demir