Zonguldak ve tüm Türkiye'de son günlerde akaryakıta yapılan zamlar vatandaşları bunalttı. Zam üstüne zam yapılan akaryakıta bir zam iddiası daha geldi. Motorinde fiyatlar 1 Ağustos'tan itibaren yine yükselecek.

AKARYAKIT İSTASYONLARINDA BU GECEYE KADAR KUYRUK OLACAK MI?

Zonguldak'ta da eş zamanlı pompa fiyatlarında değişikliğe gidilecek. Mesailerinden çıkan vatandaşlar akaryakıt istasyonlarına giderek gece yarısından önce depolarını doldurmaları bekleniyor. Daha önceki zamlar öncesinde zaman zaman akaryakıt istasyonlarında araç yoğunluğu yaşanmıştı. Akaryakıt fiyatları döviz kuru ve petrol varil fiyatlarındaki değişkenlik kapsamında motorine 1 Ağustos Salı gününden geçerli olmak üzere 1,07 TL zam yapılacağı öğrenildi. Daha önce benzine gelen art arda zamların ardından motorinde de 1 lira 45 kuruşluk zam pompaya yansımıştı. Brent petroldeki yükseliş ve dolar kurunun Türk Lirası karşısındaki zirve seyri sonrası motorine 1 Ağustos Salı gününden geçerli olmak üzere 1,07 TL zam bekleniyor.

BENZİN VE MOTORİN FİYAT ARTIŞLARI NEYE GÖRE YÜKSELİYOR?
Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. Zonguldak'ta da bu geceden itibaren motorine yapılması beklenen 1.07'lik zam pompalara yansıtılacak.

(Haber Merkezi)