6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde etkili olan ve 43 bin insanımızın yaşamını yitirmesine sebep olan büyük deprem felaketi sonrasında Türkiye’nin dört bir yanından AFAD, TTK, Kızılay, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarından yüzlerce sayıda arama kurtarma ekibi bölgeye akın etmiş ve enkaz altında kalan vatandaşlarımızı çıkartmak için günlerce uyumadan çalışarak yüzlerce sayıda vatandaşımızı canlı olarak enkaz altından kurtarılmıştı. Ve bu insanların enkaz altından canlı olarak çıkartılması sonrasında ise arama kurtarma ekiplerini sevinçlerini ve şükürlerini dile getirmek amacıyla Allah-u Ekber diyerek tekbir getirmeleri ulusal TV kanallarından canlı olarak yayınlanmıştı.
İşte bu arama kurtarma ekiplerini tekbir getirmeleri ise bazı çevrelerde rahatsızlık yaratmış, bunun bir terör örgütü propagandası olarak değerlendirilmesi ve tekbir getirilmesin eleştirilmesi ise kamuoyunda çok büyük bir tepkiyle karşılandı.

Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Halil İbrahim Kulaç, tekbir getirilmesinden rahatsız olanlara ise çok sert tepki gösterdi.
Deprem bölgesinden canhıraş şekilde insanları kurtarmak için görev yapan arama kurtarma ekiplerin bir kişiyi sağ olarak kurtardıklarında tekbir getirmelerinin son derece normal olduğunu, ancak bundan rahatsız olunmasın ise anormal olduğunu belirten Diyanet-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç şunlardı söyledi:

SİZ DEPREMDE ENKAZ ALTINDAN CAN KURTARIP İZMİR MARŞI ÇALDINIZDA BİZ Mİ RAHATSIZ OLDUK...

"Deprem felaket hepimizi, milletimizi üzmüştür iç Dolayısıyla depremde canlı olarak kardeşlerimiz çıktılar ve canlı çıkışları esnasında vatandaşlarımızın sevinç gösterisi gayet doğaldır. Vatandaşın bu sevincini ortaya koyarken kimisi alkış yaptı, kimisi  Allah Allah kelimelerini söyleyerek bunu sevinçle karşıladı veyahut da Allahu Ekber diyerek bu sevinçli anı değerlendirmesi kutlaması gayet doğaldır. Yani Allahuekber kelimesinden niye rahatsızlık duyulur ki burnu anlamış değiliz Allah kelimesinden niye rahatsızlık duyulur bunu anlamak mümkün değil.
Ki alkışlayanlar da okdu ve niz bunları sevinçle karşıladık. 

Dolayısıyla enkazdan canlı olarak çıkan kardeşlerimizin o çıkış esnasında sevinç olarak vatandaşlarımızın ne söylemesi gerekiyordu yani birileri İzmir'in marşını söylemek istedi karşıma çıktık karşı çıkmazdık birileri şarkı söylemek istedide biz ona mı karşı çıktık.

Dolayısıyla Allah Allah nidaalarıyla veya tekbirlerle tepki verilmesi sevinçleri göstermiş vatandaşları gayet doğal bir olay ve bundan da vatandaşlarımızın rahatsızlık duyduğuna ben inanmıyorum. Tahatsızlık duyanlarda bu toplumun değerleriyle barışık olan kişiler değildir. Allahu ekber n iş dasından rahatsız olanları tabii ki kınıyoruz. Allahu Ekber ve Allah kelimesinden kim rahatsızlık enduyabilir ki. Biz Müslüman bir toplumumuz dolayısıyla Allahu ekber'e tepki göstermek veya terör örgütünün bir propagandası gibi karşılamak söylemek bunu anlamak kesinlikle mümkün değildir. Bunlar iyi niyetli kişiler değiller. Depremi üzerinden rant elde etmeye çalışan kesimler olduğuna inanıyorum dii. Deprem dolayısıyla şehitlerimiz hepimizin şehitleridir acımız çok büyük ve  milletçe yastayız. Dolayısıyla milletimizin bu konudaki hassasiyetini biliyoruz. Hiç kimse bu milletin dini değerleri ile kavramları ile oynama hakkı yoktur diye düşünüyoruz."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi