Elektronik cihazların her geçen gün fiyatlarının artması cep telefonlarını da vurdu. Artık sıfır telefon alamayan vatandaşlar çareyi ellerindeki telefonlara iyi bakıp, bozulduğunda bildikları tanıdıkları en iyi tamirciye götürüp tamir ettirmekte buluyor.
"VATANDAŞ ÇAREYİ TAMİRDE BULUYOR"
Zonguldak'ta 20 yıldır telefon tamirciliği yapan Cafer Kolçak  vatandaşları yeni telefon almakta zorluk çektiklerini, çareyi ellerindeki telefonlarını tamir ettirmekte bulduklarını söyledi.
Kolçak, "Sıfır telefonlarıdaki pahalıllık ve yurt dışından gelen telefonların harçlarının yüksek olması nedeniyle vatandaş elindeki telefonlarını tamir ettirmeye başladı. Maliyetler yüksek oldukça tamire yoğunluk verildi. Ben 20 yıldır bu mesleği yapıyorum, Son 2-3 yıldır tamir işi arttığını söyleyebilirim. Bunun tek nedeni ile telefonların  çok pahalı olması. İnsanların gücü artık sıfır telefon almaya yetmiyor. Onlarda ellerindekini değerlendiriyor"
"HER USTAYA TELEFON VERİLMEZ"
Cafer Kolçak insanların her tamirciye telefonlarını vermemeleri konusunda uyarıda bulunarak tanıdıkları bildikleri, belgeli tamircileri tercih etmeleri gerektitği konusunda uyarıda bulunarak şöyle konuştu: "Her ustaya telefon tamir için verilmez. Bildiğiniz, güvendiğiniz, işin ehli olan, belgeli ustalara tamir yaptırmalısınız"
"SEKTÖRÜ KARALAMAK İÇİN SÖYLENEN SÖZLER"
Cafer Kolçak "Tamircilerin telefonların içinden parça alınıp değiştirildiği" yönündeki söylertiler için ise şunları söyledi "Hiç bir tamirci kendilerine tamir için gelen  telefonların parçası alıp bir başka telefonda kullanılmaz. Tamircilerin parça alıp, değiştirme gibi bir durumu söz konusu olmaz. Bu söylentiler tamamen sektörü karalamak için yapılan bir söylenti" dedi.
"TELEFONLAR HATALI ŞARJ EDİLİYOR: 3 HATADAN KAÇININ"
Telefonların hatalı şarj edildiğine dikkat çeken Telefon Tamircisi Cafer Kolçak, püf noktalar hakkında bilgi vererekk şunları söyledi. "Kesinlikle telefon şarjda iken oyun oynanmaması gerekiyor. Şarj seviyesi yüzde 5'lere indiğinde veya tamamen bittiğinde telefonlar şarj edilmeli. Özellikle araçlarda telefonlar şarj edilmemeli. Araçta şarj edilen telefonların şarj entegresi yanıyor. Bunlara kesinlikle dikkat edilmeli. Herkes elindeki telefonunun kıymetini bilsin" dedi.
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz