Kurban Bayramı öncesinde alışverişlerde hareketlilik yaşanırken Bayram için yeni giysiler alan vatandaşlar, doğru bedenlerine göre yaptırırken bazı vatandaşlar ise pantolonlarını tamir ettiriyor. Yoğunluk nedeniyle müşterinin işlerini yetiştirmeye çalışan terziler fazla mesai yapıyor.

45 yıldır terzilik mesleğini yapan ve aynı zamanda Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası başkanı olan Çetin Yıldız, terzilerin  işlerinin bayram öncesinde hareketlendiğini ve arttığını ifade etti.

Terzi Çetin Yıldız;

 "45 yıldır bu mesleği yapıyorum. Yarın Kurban Bayramı ve bugün gerçekten yoğunuz ve yoğunluktan memnunuz. Bütün terziler şu anda iş yapıyor. Yeni fiyat tarifelerimiz de uygulandığı için işlerimiz iyi. Her geçen gün biraz daha iyiye doğru işlerimiz gidiyor.

 Şu anda ekonomik krizlerden dolayı dolaplardaki eski paltonlar, eski gömlekler, eski ceketler çıkıp tamirat yaptırılıyor. Terzilik mesleğinden ziyade biraz daha tadilatçı yönü daha ön plana çıktı. Yani ekonomik kriz biraz olumlu etkiliyor. Şu anki bizim işlerimizi bizim terziler esnafı olarak işlerimiz artık bildiğiniz gibi ben de ayakkabıcılar da var. Ayakkabı tamir sektöründe de aynı oranda, iş oranı arttı. Yani biraz daha terziliği düzgün yapan, işini seven, işine dikkat eden insanların işi çok yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz