Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, ülkemizin her açıdan hem ekonomik hem siyasi açıdan zorluk ve sıkıntılardan geçtiğini söyledi.

Yeni yönetim olarak kendilerini zor bir süreacin beklediğini farkında olduklarını belirten Erdoğan Kaymakçı şunları, odanın yeri ve TTK’daki maden mühendisi konularına kadar gazetecilere önemli açıklamlada bulunarak şunları söyledi.

"ADALET VE DEMOKRASİ ADINA GEREKENLER ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE YAPILACAK"
“Arkadaşlarımız genel kurula katılan tüm arkadaşlara yani yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreç çok zorlu bir süreç olacak gerçekten. Ülkemiz her açıdan hem ekonomik hem siyasi açıdan zorluklardan geçiyor, sıkıntılardan geçiyor. Adalet ve demokrasi adına gerekenler önümüzdeki süreçte yapılacak diye söyleyebilirim şu anda” 

"ODANIN YER DAVASI ŞU AN İSTİNAFTA"
“Maden Mühendisleri Odası’nın yeriyle ilgili dava devam ediyor ve istinafta. Bölge mahkemesinin vermiş olduğu karar istinafta. Ondan gelecek kararı bekliyoruz biz de. O karardan sonra da elimizden gelen gayreti gösterip odanın tekrar mevcvut yerinde kalması yönünde çabalarımız devam edecek”

"TTK’DAKİ MADEN MÜHENDİSİ AÇIĞININ KAPATILMASI İÇİN ÇABAMIZ DEVAM EDECEK"

“Kurumun maden mühendisine ihtiyacı var. Sektörde çalışan genç arkadaşlarımız da açısındanı bu madencilik sektörü iş konumunda ımaden mühendisi ihtiyacı bitmez. Yani ne kadar olursa olsun  ihtiyacımız olacaktır. Hem özel sektörde çalışan genç arkadaşlarımız hem de kurumda çalışan arkadaşlarımız açısından yani işlerin iş güvenliği, iş sağlığı kurallarına, koşullarına uygun yürütülebilmesi için her  vardiyada bir teknik eleman nezaretini, yani bu maden mühendisi şeklinde tabii ki yürütülmesi gerekiyor. Bu konuda da çalışmalarımız devam edecek önümüzdeki süreçte. TTK’da ve özel sektörde maden mühendisi istihdamı için çabalarımız devam edecektir”

Kaynak: Ercan Demir