Açılış oturumuna; GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şerafettin Güler, MTA Genel Müdür Yardımcısı Veli Altundağ, MTA Personel Daire Başkanı Hüseyin Arslan, MTA Personel Şube Müdürü Hasan Yalçınkaya, GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, MTA Şube Şube Başkanı Tarkan Bor, Şube Sekreteri Erhan Şahin, Şube Mali Sekreteri Tuncay Aksoy, Şube Teşkilat Sekreteri Aslan Güngör, TÜHİS Toplu İş Sözleşmeleri Uzmanları ile GMİS TİS Komisyonu Üyeleri katıldı.

Açılış oturumunda toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin hayırlı olması dileklerinde bulunuldu.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Öncelikle tüm Türkiyemizin başı sağ olsun. Biliyorsunuz Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem yaşadık. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim böyle acıları bir daha yaşatmasın. Biz gittik, yerinde gördük, çok büyük bir felaket.

19’ncu dönem toplu iş sözleşmemiz 31.12.2022 tarihi itibariyle bitti. Maden Tetkik Arama Kurumu işyerlerinde çalışan işçilerimizi kapsayan 20’nci toplu iş sözleşmesi dönemimiz başlıyor. İşçilerimizin sosyal ve ekonomik haklarının daha iyiye gideceği bir toplu sözleşme olur inşallah. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

MTA Genel Müdür Yardımcısı Veli Altundağ da, “Ülkemizde deprem felaketinde can veren bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum. İnşallah hep birlikte bu felaketin üstesinden geliriz diye umuyorum. Başkanımın da dediği gibi 19’uncu dönem toplu iş sözleşmesi dönemi bitti. 20’nci dönemde de sendikamızla uyumlu bir şekilde çalışarak bir netice almaya çalışacağız. 20’nci dönemin hepimiz için hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şerafettin Güler ise, “Yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah en kısa zamanda biz kamu çerçeve protokolü çalışmalarımızı bitireceğiz. Mali ve sosyal haklarımızı orada bitireceğiz. Onun dışında kuruma özgü bazı sorunlarımız var. Onları da biliyoruz. İnşallah imkanlar ölçüsünde onları da çözeceğiz. İşçilerimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Başları dik olsun.
Hakikaten işçilerimiz deprem sahasında, keşke deprem olmasaydı da bize o güzel şeyleri göstermeseydiler, ama oldu bize o güzel şeyleri gösterdiler. Canı gönülden çalıştılar. Ellerine, emeklerine sağlık.

Toplu sözleşmemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Birinci oturumda, başlangıç ve tarafların tanımı içerikli birinci maddesi kabul edildi. 81 asıl, 2 geçici, 2 ek maddeden oluşan toplu iş sözleşmesi taslağı ile ilgili ikinci oturum, belirlenecek tarihinde yine Ankara’da gerçekleştirilecek.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi