SİYASET

"Toplum iktidardan rahatsız!"

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, toplumun iktidardan rahatsız olduğunu söyledi.

SP İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Toplumun %50'sinden daha fazlası bu iktiidardan rahatsız ve 28 Mayıs'ta bu iktidar değişecek" şeklinde iddialı sözler sarf etti.

Saadet Partisi Zonguldak İl başkanlığı tarafından toplantı düzenlendi.İl binası konferans salonunda düzenlenen toplantıya Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz,Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, ilçe başkanları, kadın kolları ve çok sayıda Partili katıldı.

Toplantıya katılan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, önemli açıklamalarda bulundu.

BURAK EROL: SANDIKTAN NE ÇIKACAĞIMIZ BELLİ OLMAZ KAZANSAK TA KAYBETSEK TE İTTİFAKIMIZ DEVAM EDECEK

Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol toplantının açılışında yaptığı konuşmada 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zafere ulaşmak için çok çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi;

"Ben bu yirmi sekiz Mayıs'ta ki icra edilecek seçimin ülkemizin birliğine, birliğine, beraberliğine zeval vermeden sonuçlanmasını Cenabı hakk'tan niyaz ediyorum. Biz SKM açılışında Cumhurbaşkanlığı SKM açılışında dua ettik. İftarda, yemekten sonra dua ettik, Ya Rabbi Millet İttifakı'nın unsurlarını başarıya kavuştursun. Adımlarımızı sağlam kıl. Birliğimizi, beraberliğimizi arttır diye., Bu seçimde sandıktan ne çıkacağı belli olmaz. Kaybetsek de kazansak da. Sonuçta inşallah birliğimiz, beraberliğimiz devam edecek. Cumhuriyet Halk Partisi kıymetli vekilimiz biliyorsunuz çalışmalarıyla Türkiye genelinde ses getiriyor. Hem madencilik sektöründe, kendisi elektrik mühendisi olması hasebiyle mühendis olarak raporlara hakim, çalışma komisyonlarında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu konuları inceliyor. Bununla ilgili Zonguldak'ın ve Madencilerin hakkını savunuyor. Biliyorsunuz depremle ilgili o bölgeye gitti. Oralarda kaldı. Güzel çalışmalar icra etti" 

 
DENİZ YAVUZYILMAZ: ANNEMİN HAYIR DUASINI ALMADAN GÜNE BAŞLAMAM

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'da konuşmasında güne annesinin hayır duasını almadan asla başlamadığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti;

"Burada sizlerin arasında olmaktan büyük onur duyuyorum. Saadet Partisi ittifakları iyi bilen, hamurunu çok güzel yoğuran, fedakarlıklar yapan çok kıymetli bir siyasi parti. Bu konuyla ilgili olarak biz Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi'yle ve Bilge Başkan Sayın Temel Karamollaoğlu'yla bir araya geldiğimizde diyebilirim ki neredeyse her konuda uzlaşabilen, anlaşabilen, birbirine katkı veren, destek olan, arka çıkan bir anlayışı iyi şekilde hayata geçirmiş iki parti olduk. Bundan dolayı çok mutluyum. Çünkü bizi birbirimize bağlayan çok fazla güzellik var. Onlardan bir tanesi şudur. Ben her sabah gerek Zonguldak'ta olsun gerek Ankara'da mecliste güne başlarken  her sabah erkenden evden çıkmadan annemi ararım. Hayır duasını alırım. Ve sokağa dışarı ilk adımımı her zaman öyle atarım. Bazı zamanlar  telefona ulaşamayınca gecikiyorum ilk randevulara annemin hayır duasını almadan başlamayayım diye. Hayatta en kıymetli şeyin gerçekten aile birliği ve iç huzur olduğunu çok iyi biliyoruz. Ve sizler Saadet Partililer olarak tüm Türkiye'yi gerçekten anlamda dindar olmak ne demek? Gerçek Müslümanlık nasıl yaşanır? Bunu gösteriyorsunuz ve aynı zamanda aslında yaşamınızda bir öğretmen gibi herkese de iyi bir örnek olarak herkesin gözünün önüne bunu bu güzelliği koyuyorsunuz. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Saadet Partisi'nin örgütlerine teşekkür ediyorum. 

DENİZ YAVUZYILMAZ: İKTİDAR GİTSİN DEĞİŞİM ŞART DİYENLERİN TOPLAMI %50'DEN ÇOK DAHA FAZLA

İktidar gitsin değişim şart diyenlerin toplamının %50'den daha fazla olduğunu ifade eden CHP Milletvekilli Deniz Yavuzyılmaz şunları söyledi:

"Değerli dostlar, değerli Saadet Partililer, birinci tur seçimleri esnasında hep Hep birlikte Saadet Partisi'nin örgütleriyle, özellikle ben Kozlu, merkez ve Kilimli hattındaki çalışmaların içinde daha fazlaca yer aldım. Tüm sekiz ilçede de çalıştık ama özel olarak görevi doğrudan üzerime almıştım. Her noktasında Saadet Partisi örgütleriyle birlikte çalıştık. Ve oldukça da bir başarıyı belirli bir noktaya getirdik. Ancak görüyoruz ki bu başarı çıtasını daha yukarıya çekmek durumundayız. Çünkü bu bir seçim ve seçimin bir kazananı bir de kaybedeni var. Belli ki birinci turda kafa kafaya geldik. Hatta iktidara oy vermeyen yani iktidar gitsin diyen değişimden yana olanların sayısının toplamının yüzde elliden fazla olduğunu da bilimsel rakamlarda da gördük. Değişim şarttır dedik. Çünkü bizim kutsal olduğuna inandığımız tüm kavramlar AK Parti iktidarı döneminde sorgulanır hale geldi. Bunun için de kutsal dinimiz var. Aynı zamanda aile yapımız var. Her şey yozlaşmaya başladı" 

DENİZ YAVUZYILMAZ: AK PARTİ BÜROKRATLARI HAKKINDA YOLSUZLUK NEDENİYLE 45 SUÇ  DUYURUSUNDA BULUNDUM

Yolsuzluk yapan bürokratlar hakkında 45 dava açtığını ve hiçbirini kendisine şu ana kadar karşı dava açamadığını ifade eden Yavuzyılmaz şunları kaydettiği:

"Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yolsuzluk, usulsüzlük ve kamu zararları üzerine çalışan az sayıdaki milletvekilinden biriyim. Bu o nedenle az konuşup ama bu konuşmalarımızı belgelendirip o şekilde kamuoyuna açıklama yapıyorum. Bu noktada sürekli yani işin matematiğini de çalışıyoruz. Ve şu ana kadar AK Parti ve AK Partili bürokratların bulunduğu kurumlar ve pek çok şirketle ilgili kırk beş tane suç duyurusunda bulundum. Bu kırk beş suç duyurusunun içinde yüzlerce ihale var. Bunlar yolsuzluklar,, usulsüzlükler ve kamu zararlarıyla dolu. Ve toplam parasal hacmi 1 trilyon lirayı geçmiş durumda. Bu sadece benim yaptığım suç duyuruları ve bunların tümü belgeli. Resmi olarak belgelenmiş. Şöyle ifade edeyim. Şimdi benim işim daha çok sayılarla olduğu için ve belgelerle olduğu için bunları açıkladıktan yani genelde kavga edenler birbirlerine dava açarlar. İşte iftira atıyorsun, hakaret ediyorsun gibi. Tüm bu açıklamalara rağmen bugüne kadar benim hakkımda bir Yapılmış suç duyurusu yok. Bir tane dava yok. Sebebi üzülerek söylüyorum ki bu yolsuzluklar gerçek. Ve bu yolsuzluklar gerçek olduğu için ve belgeli olduğu için maalesef seksen beş milyon fakirleşiyor. Hani fakirlikle Olmaz derler. Maalesef vatandaşımız fakirleştikçe tüm değerlerimiz dejenere oluyor ve yozlaşıyor. Bunu engellemek mümkün. Nasıl mümkün? Bir olarak mümkün. 
Saadet Parti teşkilatları çok güzel çalıştı ve ben hepsinden razıyım.
Birinci tur geçti, evet doğrularımız vardı. Eksiklerimiz vardı. Şimdi belki bugün kendi içimizde eksiklerimizi tamamlayacağız.
İnşallah bu ikinci turda sıfırdan tekrar bu rekabet.  gösteririz. Ve bu ipi hep birlikte göğüsleyerek Türkiye'yi yönetiriz diyorum.
 Adil bir Devlet için adil bir yaşamı paylaşımı hep birlikte hayata geçiririz diyorum"


MUSTAFA KAYA: TOPLUMUN EN AZ %51'İ BU İKTİDARDAN RAHATSIZ

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya'da toplumun %51'inden daha fazlasının bu ikdidardan rahatsız olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"28Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimleri gerçekleştirecek. Saadet Partisi olarak bu çalışmalarımızı gözden geçirmek, bu zamana kadar yapmış olduğumuz çalışmaları değerlendirmek ve kalan günleri planlamak adına bugün Zonguldak'ta önemli çalışmalar yaptık. Biz şuna inanıyoruz. Her seçim yeni bir seçimdir. Her seçimin kendinr özgü kuralları vardır. Her seçimde biz sıfırdan başlıyoruz demektir. Her iki aday için söylüyorum. Bundan sonra bizim kalkıp yani bir psikolojik mağlubiyet içerisine girmemiz söz konusu değil. Muhakkak biz yirmi sekiz Mayıs'ta adayımızın Millet İttifakı adayı ortak adayımız olan Kemal Kılıçdaroğlu Bey'in kazanması adına üzerinize düşeni bundan önce yaptığımız gibi bundan sonra da yapacağız. Herkes bunu böyle bilmeli. 
Bugün toplumunen az yüzde elli biri şu an mevcut iktidardan rahatsız, mevcut sistemden rahatsız mevcut sistemin muhakkak değişmesi yönünde bir irade ortaya koydu. Biz şimdi başta bu muhalif olarak oy kullanan insanlarımızın bize oy verenler dahil diğerlerine verenler dahil, diğer adaylara verenler dahil aynı zamanda AK Parti içerisinde de ekonomik olarak, sosyal olarak içinde bulundukları şartları hak etmeyen insanlarımıza ulaşarak bu seçimde muhakkak bir başarı elde etmek için gayret edeceğiz"

(Haber-Ercan Demir)