GÜNCEL

TTK Karadon Bölgesi’nde çalışan maden işçileri kararlı

“ Genel Başkan Volkan Yıldız”

*** GMİS taban delege seçimlerinin tamamlanması ve İsa Mutlu dışındaki yönetim kurulu üyelerinin değişmesinin ardından yönetime girecek yeni isimler arasında genel başkanlık yarışı başladı.

Taban delege seçimlerini kazanan bazı isimler genel başkanlık için kendi isimlerini öne çıkarmaya çalışırken, TTK Karadon Bölgesi’nde çalışan maden işçileri seslerini yükseltmeye başladı.

Havzanın en büyük üretim bölgesini oluşturan Karadon Bölgesi’nin gerek maden işçisi, gerek delege sayısı bakımından birinci sırada yer aldığını vurgulayan madenciler, “ GMİS Genel Başkanlığı Karadon Bölgesi’nin hakkıdır. Taban delege seçimlerinde Volkan Yıldız’a genel başkan adayı olması için oy verdik. Daha küçük bölgelerden genel başkan adaylığı telaffuz edilmesini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştular.

*** Öte yandan Gelik Bölgesi’nden seçimi kazanan Hakan Yeşil’in genel başkan adaylığı için zemin yokladığı ve bu nedenle daha önce yönetimde yer alan bir sendikacıdan destek istediği belirtiliyor. Taban delege seçimleri öncesinde tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Hakan Yeşil’in, bölgenin en küçük bölgelerinden biri olan Gelik’ten genel başkanlığa aday olmak istemesi Karadon Bölgesi’nde çalışan maden işçileri tarafından tepkiyle karşılandı. Karadon Bölgesi’nde çalışan maden işçileri “ Biz oylarımızı Volkan Yıldız’a verdik, Hakan Yeşil’e değil” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Bilindiği gibi GMİS taban delege seçimleri sonucunda, GMİS yönetimi büyük ölçüde değişmiş, seçimleri kazanan Volkan Yıldız, Tayfun Demir, Hüseyin Kolçak ve Hakan Yeşil’in genel merkez yönetimine girmesinin yolu açılmıştı.

(HABER MERKEZİ)