-ÖZEL İÇERİK-

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na  (TTK) ait lojmanların kişiye özel verildiği ve oturma sürelerinin 5 yıl olmasına rağmen daha uzun zaman süre kullanmaları tepkiyle karşılanıyor.

Bilindiği gibi TTK’ya ait olan evlerde kalanların oturma süreleri yasaya göre 5 yıl. 5 yıl oturma süresini tamamlamış işçi, mühendis yada memur evi boşaltmak zorunda olmasına rağmen yıllarca lojmanlarda düşük kira oturan çok sayıda kişi var.

Son dönemlerde konuşulan isimlerin başında GMİS Genel Başkanlığı yapan, CHP’li eski İl Genel Meclisi Üyesi Ramıs Muslu’nun Fener bölgesinde bulunan TTK Lojmanlarında yaklaşık 30 yıldır oturduğu öğrenilirken, bazı kesimler bu duruma tepki gösteriyor.

30 YILDIR AYNI EVDE OTURUYOR!

TTK’da çalışan işçi, memur ve mühendislerin 5 yıl süre ile bu lojmanlarda oturma şansı varken başta Ramis Muslu olmak üzere bir çok kişinin bu evlerden neden çıkmadıkları merak edilirken, duruma tepki gösterenler: “O evlerde oturmak bizlerinde hakkı. Ramis Muslu 30 yıldır Fener bölgesinin en güzel lojmanlarında oturuyor. Bu kanunlar yasalar onlara neden uygulanmıyor. Ramis Muslu’ya kıyak mı geçiliyor? Ramis Muslu dışında bir çok öle isim var. Bizlerde o lojmanlarda oturmak, hakkımız olan lojmanlarda yaşamak istiyoruz” diyerek TTK yetkililerine seslendiler.   

Kaynak: Haber Merkezi