A ve B gruplarının ardından C grubu altında 547 işçi, yarın iş başı yapacak. 1467 işçinin resmi girişinin yapıldığı TTK’da, kalan 533 işçinin de ilerleyen günlerde çağrılması bekleniyor. 

TTK’ya bağlı müesseselere 2 bin işçi alımı kademeli olarak devam ediyor. A,B ve C gruplarına ayrılan işçiler, belirlenen iş yerlerinde kademeli olarak yer altı ve yer üstü eğitimlerini alıyor. Tüm aşamaları tamamlayan işçiler, akabinde de yer altına inerek üretim yapmaya başlıyor. Bugüne kadar A grubu altında 456, B grubu altında 464 kişi eğitimlerini tamamlayarak iş başı yaptı. C grubu altında olan 547 işçi de yarın iş başı yapacak. 

Süreçle ilgili bilgi veren Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil; “Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınmak üzere 2 bin kişilik kura çekildi.  Bölgelerde toparlanarak arkadaşlarımızın hem sağlıklı hem güvenlik soruşturmaları devam ederken; biten arkadaşlarımızdan 456’sı işe başlamıştı Ocak ayının 15’inde. Şubat’ın 15’inde de B grubu diye tabir ettiğimiz 464 arkadaşımız da tekrar kuruma işbaşı yaptılar. A grubunda çalışan 456 arkadaşımızın yeraltı ve yer üstü eğitimleri bitti. Onlar bu ayın 15’inde (yarın) itibariyle işe başlayacaklar.  Eğitimleri tamamlandı. Devam eden süreçte B grubu arkadaşlarımızdan 464 arkadaşımızın da eğitimleri bitti. Onlar da yer altındaki eğitimlere yarın itibariyle başlayacaklar. Süreç böyle devam ediyor. Ayın 15’i geldi. Ocak A, Şubat B, Mart C grubu diye tabir ettiğimiz 547 arkadaşımız son açıklanan 91 kişiyle beraber yarın itibariyle onlar da bölgelere dağılarak eğitimlerine başlayacaklar. Toplamda da 1467 kardeşimiz şu an itibariyle kuruma resmi olarak işbaşı yapmış görünüyor.Bu sayı 2 bin kişiye tamamlanacak. Bugün ya da yarın yedekten çağırılacak olan arkadaşlarımız da açıklanacak. Onlarla ilgili de net sayıları da açıklandıktan sonra sizlerle paylaşırız. Şu an itibariyle 1467 arkadaşımızın TTK’ya resmi girişleri tamamlandı.” diye konuştu. 
 

Muhabir: Ercan Demir