Hakan Yeşil 2023 yılında ise TTK’dan 398 madencinin emekli olduğunu kaydetti.
Kuruma alınan 2000 işçinin hala yeraltı ve yer üstü eğitimlerinin devam etmesinden kaynaklı olarak  üretime katkı veremediklerini belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil şunları söyledi:

“TTK'ya son alınan 2000 işçi ile birlikte işçi sayısı 9.200'e yükselecek. İşçi arkadaşlarımız daha tam olarak işe başlamadılar ancak bir yandan emekli olmaya devam eder arkadaşlarımız da var. 

2023 yılında 12 aylık süreçte toplamda 398 arkadaşımız emekli oldu. Arkadaşlarımız zor bir işte çalışıyor emekliliklerini hak ettiklerinde ister istemez kurumdan ayrılıyorlar. 
Yeni alınan 2000 işçi koruma ilaç olacak ancak süreç hala devam ediyor. Süreç uzadı. Arkadaşlarımızın hem yeraltı hem yer üstü eğitimleri devam ettiği için üretime henüz katkıda bulunamıyorlar. 
2024'ün ilk 3 ayında 181 arkadaşımız TTK'dan emekli oldu. TTK'ya işçi alımı ile ilgili elbette yeni taleplerimiz olacak. Bu kurum ayakta kalması gereken önemli bir kurum.

Zonguldak dışında örgütlenmelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten GMiS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Biz tabii ki göreve geldiğimiz ilk günden beri sendikamızla ilgili, sendikamızı büyütmek adına biz de çalışmalarımız var. Başarılı olduğumuz yerler oldu. Başarılı olmadığımız yerler oldu. Ama bizler bu süreci çok sıkı takip ediyoruz ve kesinlikle Yılmadan yolumuza devam edip Zonguldak dışındaki madenci kardeşlerimizle ıonlara katkı verebilmek için sendikalaşmak için mücadele veriyoruz.”ifadesini kullandı.

Muhabir: Ercan Demir