Karadeniz Bölgesi  Muhtarlarlar Federasyonu ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas TTK'ya işçi alımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filyos ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulundu.
TTK'ya alınacak 1000 işçi sayısının az olduğunu en az 3 bin üretim işçisinin alnnması gerektiğini belirten Başkan Nas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak ziyaretinde ülke ve Zonguldak için önemli müjdeler vereceğine inandığını dile getirdi. 
Nas; “Öncelikle TTK ‘ya işçi alınması Zonguldak için çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi TTK’ da norm kadro çok düştü, isçi açıklarımız var. Bunun biran evvel giderilmesi lazım. Üretim isçisi alınması lazım. Türkiye Taşkömürleri Kurumunda ben 30 yıl çalıştım. Bu nedenle biliyorum. Bizim üretim isçisine ihtiyacımız var. 1000 kişinin TTK ‘ya çokta yararlı olacağına inanmıyorum. En azından 3 bin kişinin alınması gerekiyor. Ve üretimin de arttırılmasını istiyoruz. Çünkü madencilik en ağır is kollarından biri. Yerin yüzlerce altında üretim yapılıyor. Madenci dostlarımızın madende verdikleri emekleri de dünya alem duydu. Bu nedenle biz hem üretim panolarının artması hem de biran evvel kömürün yeryüzüne çıkarılmasını istiyoruz. Geçmişte bir ay çalışıp bir ay dinlenen gruplu isçilerimiz vardı. Farklı farklı madenlerde çalışan, isi bilen insanlarımız var. Bunlara öncelik verilsin istiyoruz. Hayatında hiç elinde kazma tutmamış gençlerimiz de issiz kalmasın ama madenden anlayanların ise alınması gerekiyor. Hiç madenciliği bilmeyen biri kuradan çıkıp TTK ‘ya üretim elemanı olarak ise giriyor ama bir sene geçmeden yeraltından yer üstüne veya yer altında farklı kollarda ise geçmeye çalışıyor, üretime katkısı olmuyor. Bu bir milli  servettir. Stratejik önemi vardır. 3 bin kişinin alınması gerekiyor. Bu nedenle 3 bin talebinin yeniden Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmesini talep ediyorum” dedi.  

“Müjde verdiği zaman Zonguldak ayağa kalkacak”


Bati Karadeniz Muhtarlar Federasyonu ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas; “Cumhurbaşkanımız Filyos’a gelecek. Zaman zaman Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeli haberler veriyor. İstihdamın artması anlamında bize de TTK’ ya isçi alınacağı müjdesini verdi. Filyos ziyaretinde yeni müjdelerin olacağı da belirtiliyor. Cumhurbaşkanımız müjde verdiği zaman Zonguldak ayağa kalkacak ben bunu biliyorum. Çünkü bize gelen bilgiler ve haber kaynaklarımız elinde çok fazla dosyanın olduğu yönünde. İnanıyorum ülkemiz ve Zonguldak’ımız için çok güzel müjdeler gelecek. Çünkü hiçbir zaman bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Biz Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Dört gözle müjdeli haberleri bekliyoruz" dedi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz