Sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturma sürecinin devam ettiğini ve bu sayının daha da artacağını ifade eden GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil şunları ifade etti;

''500 MADENCİ 2024 OCAK 15'TE İŞBAŞI YAPACAK''

TTK'ya alınan 2000 arkadaşımızla ilgili süreç devam ediyor. Bildiğiniz üzere kurallar çekildi. Kurallardan sonra kazanan asil adaylar sağlık muayeneleri  oradan da devamında da güvenlik soruşturmalarını yapılarak devam eden bir süreç var. Tabii sağlık muayeneleri ve  heyet raporlarından çalışabilir raporu olan arkadaşlarımızın da aynı zamanda güvenlik soruşturmaları da hızlı bir şekilde devam etmekte. Tabii süreç biraz yavaş ilerledi ancak şu an itibariyle hemen hemen 2000'den 500'nünün  güvenlik soruşturması bitti. Bu arkadaşlarımızın Ocak 2024'ün 15'i itibariyle iş başı yaptırılmaları için şu hazırlıklar bitti.  

''SAĞLIK MUAYENESİNDEN GEÇEMEYENLERİN YERİNE YEDEKLERİ ÇAĞIRMAYA DEVAM EDİLECEK''

Tabii sağlık muayenelerinden geçemeyen arkadaşlarımız var. Onlarla ilgili süreç de devam ediyor. Tamamen kesinleşen  rakamlar olduğunda  olduğunda da onların yerine yedekleri de önümüzdeki çağırmaya başlanacak. 
tabiki de güvenlik soruşturmaları peyderpey biten bu arkadaşlarımız iş başı yaptırılacak. 

''YENİCE'DE Kİ 100 MADENCİNİN BÖLGELERE DAĞILIMLARI YAPILACAK''

Karabük-Yenice'deki 100 madencinin bölgelere dağılımları için kurum öneticileri bununla ilgili çalışma yapıyorlar. Kurum yöneticilerimiz hangi bölgeye ne kadar arkadaşımızın çalışacağı konusunda  çalışmalarına devam ediyor. 

''8 AYLIK BEKLEME SÜRESİ İŞBAŞI YAPILDIKTAN SONRA BAŞLIYOR''

Bu 8 aylık bekleme süresi madencilerin işe başladığı ilk günden itibaren başlıyor. 

WhatsApp Image 2023-12-25 at 13.14.05

Kaynak: Ercan Demir