Geri kalan 641 madencinin ise 3 ay içerisinde gruplar halinde işe başlayacağını belirten genel Maden işleri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil şunları ifade etti:

''MADENCİLER GRUPLU OLARAK İŞE BAŞLAYACAK 373 KİŞİ BUGÜN BAŞLADI, 641 KİŞİDE 3 AY İÇERİSİNDE BAŞLAYACAK''

"2000 arkadaşımızın  sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturması biten  1014 arkadaşlarımızın müesseselere dağılımları yapıldı. Yalnız A Grubu, B grubu, C grubu olarak gruplu bir şekilde işe başlayacaklarını da  ilk önce A grubu, devamında bir dahaki ayın 15'inde B grubu. ondan sonraki ayın 15'inde de C grubu başlamak üzere üçe bölündü. 

Şu an itibariyle Türkiye Taşkömürü Kurumu'na A grubu altında 373 arkadaşımız işbaşı yaptı bugün ve devamında da bu 1014 arkadaşımız  üç ay içinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na tamamen başlamış olacak ve devam eden süreçlerin içinde de yine sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturması devam eden diğerleri çağırılacaklar ve  kuruma başlatacaklar.

Ancak burada en önemli şey yedeklerin hala çağrılmamış olması. Çünkü sağlık muayenelerinden ve güvenlik  soruşturmalarından  geçemeyen arkadaşlarımızın yerine yedeklerin çarğrılması Bekleniyor. Şu an kamuoyundaki arzu o yönde. Tabii bizim de talebimiz bu yönde.

''2023 YILINDA TTK KADAR 309 MADENCİ EMEKLİ OLDU''

Çünkü Türkiye Taşkömürü Kurumundan geçen sene itibariyle 2022-2023 birinci ayından onikinci ayına kadar 309 arkadaşımız emekli oldu. 

''OCAK 2024'TE 127 İŞÇİ EMEKLİ OLDU''

Yine daha birinci ayda  Türkiye Taş Kömürü Kurumundan 2024'ün aoicak ayında 127 arkadaşımız  bugün itibariyle  kurumdan ayrıldı. 

''TTK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇOK YAVAŞ DAVRANIYOR''

Devam eden süreçte de alınacak arkadaşlarımızın süresinin bu kadar uzatılması çok da doğru olmadı. Genel müdürlük makamlarında makamları bu konularda biraz davranıyor, ağır davranıyorlar ve biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Söylüyoruz, duyuyoruz kendilerini ama sonuçta böyle bir karar aldılar ama bu sürecin bu kadar yavaş ilerlememesi ve arkadaşlarımızın bir an önce bu iş gücüne yeterli eğitimleri aldıktan sonra da katılması gerekiyor. Bizler de bunun takipçisiyiz "
 

Kaynak: Ercan Demir