AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, "1 buçuk milyar ton rezerve sahip bir Zonguldak’ız.  Dünyada kömür madeninin stratejik bir değeri olduğunu da biliyoruz. Ona rağmen bizi işçi alımında kim durdurabilir? Soru bu. dolayısıyla işçi alımlarında bizler milletvekillerimiz ile her zaman bir olacağız ve bunu Zonguldak için yapacağız" dedi.

Şu anda Türkiye’nin enerjisinin 3’te 1’lik kısmının kömür tedarikiyle gerçekleştirildiğini, Türkiye’de 105 milyon tonluk üretim olduğunu ancak buna rağmen  38 milyon ton kömürün dışarıdan ithalatının yapıldığına dikkat çeken Milletvekili Muammer Avcı Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na işçi alımı konusunda Milletvekili olarak her zaman istekli devam edeceklerini söyledi.

Emeğin, kömürün başkenti olan Zonguldak'ın  gelecekte de inşallah emeğin, kömürün ve doğalgazın başkenti olmaya devam edeceğini belirten milletvekili Muammer Avcı şunları söyledi:

"DEMİRİ BİLE ERİTEBİLEN BİR CEVHERİMİZ VAR"

Şu anda Türkiye’nin enerjisinin 3’te 1’lik kısmı kömür tedarikiyle gerçekleştiriyor. Türkiye’de 105 milyon tonluk üretimimiz var. Buna rağmen siz 38 milyon ton, dışarıdan kömür ithalatı yapılıyor. 
Zonguldak’a gelelim. Zonguldak TTK’da toplamda ki havza genişliği ne kadar? 6 bin 885 kilometrekare. Bunun 3 bin metrekaresi denizin altındaki rezervimiz. Geri kalan 3 bin 185 metrekaresi de karasal alanda. Toplamda 1.5 mil ton rezervimiz var. Peki bizim kömürümüz ülkenin diğer bölgelerindeki kömüre benziyor mu? Hayır. Neden? Kalorisi yüksek bir kömürümüz var. Demiri eritebilen bir cevherimiz var.

"CUMHURBAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN"

Dolayısıyla 1000 kişinin TTK’ya alımı söz konusu olduğunda 11 ilimizi kapsayan 14 buçuk milyon insanımızı etkileyen bir deprem felaketiyle karşılaştığımızda madenci kardeşlerimiz orada görev yaptılar. Bizler akabinde bunları da hatırlatarak bu rakamı 2 bine çıkartmıştık. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Arkadaşlarımız belli oldu, yedeklerde ki kardeşlerimiz de var. Bu alımlar devam ederken emekliler de söz konusu olabiliyor. Biz de şunu düşündük. 

"SAĞLIKTAN GEÇEMEYENLERİN YERİNE YEDEKLERİ ÇAĞIRILIYOR"

Sağlık konusunda sıkıntı yaşayan kardeşlerimiz vardı. Sayın Bakanımıza dedik ki; ‘Sayın Bakanım, mahkeme sürecinde olan kardeşlerimiz var. Biz durmayalım. Yedeklerden bu kardeşlerimizin yerine diğer kardeşlerimizi kaydıralım. Alımlarımızı yapalım 2 bin noktasına. Diğer arkadaşlarımız mahkemeyi kazanırsa, bu arkadaşlarımızı da TTK’ya kazandıralım. Bakanımız da düşündü ve uygun gördü. Bu konu Enerji Bakanlığı’nda geçti.

Aslında Zonguldak için müjdedir. Yine biz burada -170 kotuna indik. Madenci kardeşlerimiz ile bir yemek yedik. Bu minvalde gezerken de kendisine hatırlattım; ‘Bu konuyla ilgili hiçbir mualla yok.’ dedi. 

"BİZLER MİLLETVEKİLLERİ OLARAK TÜRKİYE TAŞ KÖMÜRÜ KURUMUNA İŞÇİ ALIMINDA HER ZAMAN BİR VE BERABER OLACAĞIZ"

Biz şunu anlatmak istiyoruz; 1 buçuk milyar ton rezerve sahip bir Zonguldak’ız. Öyle mi? Öyle. Enerjinin 3’te 1’ini konuştuk. Dünyada kömür madeninin stratejik bir değeri olduğunu da biliyoruz. Ona rağmen bizi işçi alımında kim durdurabilir? Soru bu. dolayısıyla işçi alımlarında bizler milletvekillerimiz ile her zaman bir olacağız ve bunu Zonguldak için yapacağız çünkü; biz, geçmişte emeğin, kömürün başkenti olarak anıldık. Gelecekte de inşallah emeğin, kömürün ve doğalgazın başkenti olmaya devam edeceğiz.'
 

Kaynak: Ercan Demir