CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğrul TTK'ya alınacak 2 işçi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yavuzyılmaz ve Ertuğrul, iktirarın işçi alımı konusunu oyaladığı, 2 bin işçinin de yetersiz olduğunu belirterek CHP olarak kendilerinin ise 5 bin işçi alınması gerektiği konusunda görüşlerinin olduğunu söylediler. 5 bin işçinin hem üretimi, hem de iş güvenliği konusunda çok önemli olduğunu belirten CHP'li vekiller TTK'ya işçi alımlarının acilen uygulamaya konulması gerektiğini söylediler.
DENİZ YAVUZYILMAZ: 
"TTK'da geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden işçimiz ve diğer kazaların nedeni yetersiz işçi sayısıdır. Ak Parti 5 yılda bir seçimden seçime alım yapıyor. Şu andan itibaren alınacağı açıklanan işçi sayısı alınmadığı taktirde zaten TTK çalışamaz duruma gelecektir. Bu nedenle de bu alım bir an önce yapılmak zorunluluğu vardır. Ancak 5 yıldır bu konuyla ilgili yeterince çaba harcamadıkları için TTK'ya yapılacak işçi alımlarının koşullarının her ilçeye belirli sayıda kontenjan ayırmaları gerekmekte. Bunun da bir yönetmelik alt yapısı hazırlanması gerekiyor. Bu da yapılmadı." dedi.
DENİZ YAVUZYILMAZ: "KURA SİSTEMİ YANLIŞ BİR SİSTEM"
Yavuzyılmaz "İktidar TTK'ya işçi alımını kura sistemi ile yapacak. Bu sistem yanlış bir sistem. Bu yanlısın düzeltilmesi gerekiyor. Sadece kura yönetimi değil, TTK'ya alınacak işçilerin bedenen ve fiziksel olarak madende çalışmaya elverişli olması gerekiyor. 
Ak Parti bu düzenlemeleri ve yönetmelikleri geçtiğimiz 5 yılda yapmadı, şimdi kısa süre içinde yapmaya çalışıyor. Bu da TTK'ya zaman kaybettiriyor. Bu da her geçen gün yeni bir kazanın olma ihtimali artıyor. Ak Partiye göre yapılan son seçimlerde iktidara gelmiş gibi davranıyor. Türkiye'de 20 yılın üzerinde iktidarda olan AK Parti iktidarda olmalarına rağmen köylere kontenjan ayrılması gerektiğini fark edememişler, işçi adaylarının fiziki olarak yeterlilik testlerinin farkına varamamışta şimdi varıyor gibi davranmalararı ne kadar işbilmez olduklarını gösteriyor"
EYLEM ERTUĞRUL: "İŞÇİ ALIMI NEDEN YAVUŞ İLERLİYOR, ARAŞTIRMAK LAZIM"
CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğul ise TTK'ya işçi alımı ile ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: "TTK'ya işçi alımları ile ilgili kontenjan ayrılıyordu. Her köye belli bir sayı belirleniyordu. Hemen hemen her köyde TTK'ya çalışan ve ekmek yiyen birileri vardı. Bu uygulamanın son zamanlarda ortadan kalkması zaten kırsalda oldukça azalan çalışan sayısı çok daha fazla azalmaya devam ediyor.
2 bin işçi alınması  gündemde ancak 2 bin 400 civarında işçi emekliye ayrılıyor. Biz norm kadro daha fazla artsın diye mücadele ederken, malesef norm kadro çok daha fazla azalacak. Bununla ilgili Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'nun bir açıklaması oldu. Bürokraki anlamında yavaşlama olduğunu o nedenle işçi alımının geçiktiğinden basetti. Tek başınıza iktidarsınız, herşey saraya bağlı, nasıl yavaşlıyor, neden yavaşlıyor bunları araştırmak lazım.
Seçmilerde vaad verip bunların gerçekleşmesini bekletmek ne kadar doğru. Bunları kamuoyuna bırakıyoruz" dedi.
ERTUĞRUL: "2 İŞÇİ YETERLİ DEĞİL"
Eylem Ertuğrul, "Noramlde 2 bin işçi yeterli değil. Biz CHP olarak 5 bin işçi alımını vaad etmiştik. Böylelikle hem üretim artacak, hem de güvenlik açısından zaafiyet olmadan üretim yapılacaktır" dedi.
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz