Tüp fiyatlarının 575 TL ve üzeri olması nedeniyle özellikle kırsal kesimdeki vatandaşlar mutfak tüplerini LPG ile doldurarak 100 TL kar etmeye yönelirken, yetkililer mutfak tüpünü LPG ile doldurmak eve bomba sokmak seklinde açıkladılar. 
Doğalgazın yaygın olmasına rağmen mutfaklarında tüp kullanan vatandaşlar, tüp fiyatları nedeniyle mutfak tüplerini LPG ile doldurarak 100 TL az ödeme yoluna gittiler.
Özellikle büyük kent dışındaki yerleşim yerlerinde tüp kullanan vatandaşlar, kurallara uymaması durumunda ağır para cezasıyla karşı karşıya geliyor. 
Araç plakaları veya TC kimlik numarası vererek istasyonlar üzerinden mutfak tüplerini LPG ile dolduruyor. Fakat son yıllarda ise gelen caydırıcı cezalar sonrası bu işlemden vazgeçilmişti.
Geçtiğimiz yıllarda yaygın olan mutfak tüplerini LPG ile doldurma yeniden gündeme geldi. Özellikle birçok köyde bu işlemler kullanılırken metropol şehirlerde ise bu işleme izin verilmiyor.

DAHA UCUZA GELDİĞİ İÇİN HAYATLARINI TEHLİKEYE ATIYORLAR!

Vatandaşlar, 12 kg mutfak tüplerini istasyonlarda LPG ile doldurarak 100 TL daha uygun fiyatlı olarak kullanabiliyor. Bunun nedeni ise araca otogaz alır gibi litreyle tüpe gaz eklemesi yapılması. Bu işlemler Türkiye'de yasak iken emsal kararlar da gündemde yerini almaya devam ediyor. Daha önce 12 kg mutfak tüpünü istasyonda LPG ile dolduran işletmeciye 835 bin TL ceza kesiliyordu.
 

SAKIN DENEMEYİN!

Otogaz da propanın daha yoğun olması nedeniyle mutfak tüpünü LPG ile doldurmak oldukça tehlikeli. Bundan dolayı da mutfak tüpünü LPG istasyonunda gazla doldurmak yasak. Propan hızlı yanıcı ve basıncı yüksek bir gaz olması nedeniyle mutfakta kullanılması 'eve bomba sokulması' anlamına geliyor. LPG otogaz istasyonlarında kaçak olarak doldurulan mutfak tüplerinin hava ayarı yapılmadığı için de tehlikeli.

Muhabir: Neriman Dengiz