Turgut Aydın,  CHP Gnenel merkezinin bu kararını acilen gözden geçirilmesi gerektiğini aksi takdirde kırılmalara sebep olabileceği uyarısında bulunarak şumları söyledi

''7 ADAYIN SORULMADIĞI BİR ANKET ÜZERİNDEN BÖYLE BİR KARAR ALINARAK SADECE 3 KİŞİYİ ORADA ÖN SEÇİME KOYMAK NE HAKKA NE DE ADALETE UYGUN''

"Parti meclisimiz 21.12.2023 tarihinde toplanarak yerel seçimlerle ilgili birtakım kararlar aldı Zonguldak merkez ilçe için örgüt denetiminde ön seçim kararı aldı. Burada parti meclisinden çıkan karar Zonguldak merkez için örgüt denetiminde ön seçim kararı. Daha sonra basına yansıyan haberlere baktığımızda Merkez Yönetim Kurulu kararıyla burada Zonguldak'ta anket yapıldığı söyleniyor ve anketten birbirine yakın 3 tane isim arasında ön seçim yapılacağı belirten bir haber çıktı. Halbuki Zonguldak merkez belediye başkan aday adaylığı için 7 birbirinden değerli aday adayı arkadaşımız müracaat etti. Bunlardan biri de benim. Bu anketle ilgili daha önce bir takım spekülasyonlar oldu. Biz bunları sorduğumuzda Partinin böyle bir şey yapmadığı söylendi. Daha sonra bu anketlerde bizlerin isimlerinin zaten hiç konuşulmadığı söylendi. Ankette sorulmadığı söylendi. Şimdi bana göre olmayan bir anket üzerinden veya 7 adayın sorulmadığı bir anket üzerinden böyle bir karar alınarak 3 kişiyi orada ön seçime koymak  ne hakka uygun, ne adalete uygun ne parti etiğine uygun ne de emeğe saygı. Biz hepimiz aday adaylığı için Gerekli evraklarımızı tamamladık. Ücretlerimizi yatırdık. Müracaatımızı yaptık ve ondan sonra da sahada o günden beri çalışıyoruz. Şimdi bizi baştan beri en azından ben kendi adıma söyleyeyim. Benim talebim ön seçim talebiydi. Ön seçim beklerken 7 adayın girmesini beklerken 7 adayın içinden 3 adayı bir takım nedenlerle ayırıp koymak bu hakka uygun değil, adalet uygun değil, siyasete de uygun değil. 

''BÜYÜK BEDELLER ÖDEMEMİZE RAĞMEN BİZE BU HAKSIZLIK YAPILDI''

Emeğe, emeğe saygı, emeğe yazık. Yani dolayısıyla biz burada lütfen bu karar alanlar için empati yapılmasını  söylüyoruz. Burada büyük bir haksızlık var. Bir siyaset yaparken gerçekten çok bedel ödedik. Ve Zonguldak sorunlarını orada mecliste dile getirirken mahkemelerde konuşurken bizim arkamızda kimse yoktu. Evet  dolayısıyla bu karardan bilmiyorum tabii karardan bir an önce dönülüp 7 adayın o sandığa girmesi gerektiğini söylüyorum ve eğer orada üye belirlesin sırayı. Yani üyelerde karşılığımız yoksa Eyvallah deriz. Partimiz için canla başla her zaman olduğu gibi çalışırız. Yani üyenin belirlemediği ne olduğu belli olmayan anket ve ankette ismimiz olmadan böyle bir uygulamanın doğru bir karar olmadığını yanlış bir karar olduğunu Bir kez daha beyan ediyorum. 

''2015'TE 17 KİŞİ SANDIĞA GİRMİŞTİ''

Bakın geçmişte 2015 yılında milletvekilliği belirleme döneminde 17 tane isim vardı. 17 kişi ön seçim yapıldı. O sandığa girdi. 17 kişi girdi sandığa. O sandıktan birinci Şerafettin Bey ikinci şu anki genel başkan yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz nasıl çıktı? Üçüncü Harun Bey çıktı. Şimdi 17 kişi o sandığa o gün giriyordu. O gün 17 kişi çok. Bunu azaltalım deselerdi. Acaba şu anki vekil olan veya o vekiller ilk üçe ilk 5'e girebilir miydi? Ya olmaz böyle bir şey. Yani dolayısıyla bu iş o gün doğrusu yapıldı. 17 kişi o sandığa girdi. 

''BU KADAR ACİLEN GÖZDEN GEÇİRİLEREK KIRILMALARA SEBEP OLMAMALI''

Yine 2014 belediye başkanlığı seçimi ön seçimle yapıldı. 8 aday adayı vardı. 8 aday adayının da tamamı o sandığa girdi. Dolayısıyla bu sandığaherkesin Bilmesi lazım. O mücadele sandıkta verilmeli. Üyeler tercihlerini yapmalı. Ve bu seçimin galibi oradan çıkan arkadaşımız, o ön seçimden çıkan arkadaşın arkasında hepimiz durmalı ve bayrağımızı Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını Zonguldak Belediyesi'ne dikmeliyiz diyorum. Ben verilen kararın yanlış olduğunu bu kararın tekrar acilen gözden geçirilip partide kırılmalara neden olmaması anlamında 7 dahil 7 kişinin o sandığa girmesini talep ediyorum"
 

Kaynak: Ercan Demir