13 Haziran Cuma akşamı saat 21.25’te Ankara'dan ilk seferine çıkacak olan Turistik Karaelmas Ekspresi 14 Haziran Cumartesi sabahı Zonguldak’a ulaşacak. Saat 10.40’ta Zonguldak Garı’nda düzenlenecek bir törenle karşılanacak.
ZONGULDAK'TA COŞKULU KARŞILAMA
Turistik Karaelmas Ekspresi'ni karşılama programı kapsamında, Zonguldak’ın simgelerinden biri olan Madenci Korosu’nun konseri de yer alacak.
KONFORLU VE KÜLTÜREL BİR YOLCULUK
120 yolcu kapasiteli Turistik Karaelmas Ekspresi; yataklı, kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşuyor. Yol boyunca Karabük, Yenice, Zonguldak, Çerkeş, Çankırı ve Kalecik gibi noktalarda kültürel duraklamalar gerçekleştirilecek.
İŞTE SEFER TAKVİMİ
Ankara Kalkışlı Seferler:
* 13 Haziran
* 26 Eylül
* 10 Ekim
* 14 Kasım
Zonguldak Kalkışlı Seferler:
* 14 Haziran
* 27 Eylül
* 11 Ekim
* 15 Kasım
VALİ HACIBEKTAŞOĞLU'DAN DAVET
Vali Osman Hacıbektaşoğlu, bu özel yolculuğun ilk varışında vatandaşlara çağrıda bulunarak; "Zonguldak’ın tarihine ve doğasına demiryoluyla uzanan bu özel yolculuğun ilk varışında siz değerli hemşehrilerimizi Zonguldak Garı’na bekliyoruz" ifadelerini kullandı.