Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ve torba yasaya koyacağı KİT yasa değişikliği ile Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) kapatılması veya özelleştirilmesinin kesinleşeceğini iddia etti.

“TTK’NIN KAPATILMASI KESİNLEŞİYOR”

Zonguldak’ı tekrar Ankara’ya yürümek zorunda bırakmayın diyen  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
”Zonguldak değerleri ile oynandığında nasıl bir refleks sergiler herkes biliyor. Bu işi başlamadan bitirelim, bir nokta koyalım dedi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile ilgili endişelerim var. KİT Reform adı altında Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı bir torba yasaya koyacağı KİT yasa değişikliği taslağı Meclis gündemine geliyor. Burada Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun da ismi geçiyor. 19 tane KİT’in kapatılması veya özelleştirilmesiyle ilgili şirkete dönüştürülmesi, o yapının değişiklikleriyle ilgili bir yasa tasarısı geliyor. Bu çok önemli ve ciddi bir konudur. Zonguldak açısından bizi ilgilendiren kısım ise Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) boyutudur. KİT yasa değişikliği tasarısı meclis gündemine geliyor. Bu tasarı bizi yakından ilgilendiriyor.  Bunun içeriğine baktığımız zaman da eğer bu yasalaşırsa TTK'nın kapatılması veya özelleştirilmesi kesinleşiyor. Eğer Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) kapatılırsa şehir büyük kayıp yaşar. 
TTK'nın üzerinden bu oyunları oynamayın. Oynayan varsa da Zonguldak çocuğu olarak Zonguldak İl Başkanı, İlçe Başkanı, milletvekili olarak gidin Ankara'da masaya yumruğunuzu vurun, engelleyin. Biz de sizin yanınızda olalım. Hiç kimse Zonguldak'ı tekrar Ankara'ya yürümek zorunda bırakmasın. Bu doğrultu da gelin bu işi daha büyümeden noktalayalım. Bu yanlıştan dönelim.” İfadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz