Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından VIII. Uluslararası Şeyh Şa‘ban-ı Veli Sempozyumu "Tarihten Günümüze Filistin ve Kudüs" temasıyla düzenleniyor. Filistin ve Kudüs’e yönelik akademik ilgiyi artırmayı, bu alandaki çalışmaları teşvik etmeyi ve toplumsal farkındalığı güçlendirmeyi amaçlayan sempozyum, iki gün boyunca gerçekleştirilecek sunum ve tartışmalarla Kudüs’ün tarihi, dini, sosyopolitik ve kültürel boyutlarını derinlemesine ele almayı hedefliyor.

Sempozyumun açılış töreni, Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda yapılacak. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Nadir Özdemir’in konuşma yapacağı etkinliğe, yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda akademisyen katılıyor. Hem yüz yüze hem de çevrim içi katılımla gerçekleştirilecek sempozyumda toplam 176 bildiri sunulacak. Sempozyumun açılış konferansını ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Nuh Arslantaş verecek.

Etkinlik kapsamında ayrıca 16 Mayıs Cuma günü 16.30-18.00 saatleri arasında "Kudüs Özel Oturumu" düzenlenecek. Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek oturumun başkanlığını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Safa Üstün üstlenecek. Oturumda, IRCICA’dan Prof. Dr. Cengiz Tomar "Kudüs Çalışmalarının Geleceği", Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü’nden Doç. Dr. Alaattin Dolu "Filistin’de Mülksüzleştirme Politikaları ve Kudüs Vakıfları" konulu sunumlarını gerçekleştirecek. Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hamza Yavuz ise "Kudüs’te Bir Büyükelçilik, Diasporada Bir Yarılma: Amerikan Yahudilerinin Trump’ın Büyükelçilik Kararına ve Kudüs’ün Geleceğine Bakışları" başlıklı değerlendirmesiyle Kudüs meselesine uluslararası ilişkiler ekseninden katkı sunacak.

Kaynak: İHA