Zafer Partisi Genel Merkezi'nde bir araya gelen Ümit Özdağ ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kararını açıkladı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basın toplantısı düzenledi. Ümit Özdağ, yaptığı açıklamada ikinci tur seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını ilan etti.
Ümit Özdağ: Türkiye'nin en önemli sorunu 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Bu 13 milyon sığınmacının vatanlarına geri yollanmadan Türkiye’nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir. Kiraların yükselmesini engelleyemeyiz, vatandaşlık satarak Türk halkının gayri menkul almasını sağlayamayız, çocuklarımıza iş bulamayız.

"KEMAL BEY, SIĞINMACILARIN DÖNECEĞİNİ SÖYLEDİ"

14 Mayıs seçimlerine giderken Türk halkından sığınmacıları vatanlarına geri yollamak için destek istedik. Ancak partimizin yeni kurulması ve medyanın böyle olması vatandaşa erişimimizi engelledi. 2 adayın 28’inde ikinci bir yarış için Türk halkının önüne gidecek. AK Partili Numan Bey bizi ziyaret etti. Bizden destek ettiler. Sığınmacılar konusunda ne yapmak istiyorsunuz diye sorduk. Anlattıkları şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Bey ise sığınmacıların vatanlarına dönmesini ve bu politikayı izleyeceklerini söyledi.

"İKİNCİ TURDA KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEME KARARI ALDIK"

Sokaklarımızı tekrar güvenli hale getirecek, uyuşturucu çetelerini sokaklarımızdan sökecek bir model üzerinde bir fikir birliğine vardık ve bundan dolayı Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu ikinci turda destekleme kararı verdik.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz