Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ile Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi ortaklığında 2017 yılında Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Burunkaya mevkiinde kurulan, Sera Organize Sanayi Bölgesi altyapı çalışmaları tamamlanan alanda ilk sera üstyapı inşaatı, yatırımcı Duranlar Fide Ltd. Şti. tarafından başlatıldı.

Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıları Sera OSB idari binasında toplantı yapıldı. Toplantıya Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu , Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Kara, Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölge Müdürü Özgür Okur, Çaycuma Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim ve müdürlük çalışanları ile Sera OSB yatırımcıları katıldı.

Toplantıda; üstyapı sera inşaat çalışması hazırlıkları kapsamında yurt içinde üretilen sera teknolojileri, otomasyona dayalı (bilgisayar kontrollü iklimlendirme, sulama, gübreleme ve ilaçlama) sistemler, sera yatırımlarına sağlanan teşvikler, finansmana erişim ve kredi desteği gibi konuları değerlendirerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Demir “İlimizde Sektörel çeşitliliği sağlamak ve istihdamı artırmak maksadıyla yapmakta olduğumuz proje ve çalışmalar kapsamında, Zonguldak TSO, Çaycuma TSO ve Zonguldak Valiliğimiz iş birliğinde Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgemizi kurarak alt yapı işlerini tamamladık. Bugün ise yatırımcılarımızdan Duranlar Fide Ltd. Şti. İşletme Sahibi Erol Duran üst yapı inşaasına başladı. Kendisi tebrik ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum. Yakın zamanda tüm yatırımcılarımız üstyapı inşaatlarına başlayarak, tamamlayıp üretime ve ihracatlarına başlayacaklar “dedi.

Kaynak: Haber Merkezi