CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerinde 3 aday arasında başkanlığa seçilen Osman Zaimoğlu için bir diğer aday Olcay Can'ın kürsüde yapmış olduğu eleştiriler gündeme bomba gibi düştü.
Tüm eleştirilere ve ithamlara rağmen seçimleri kazanan Osman Zaimoğlu için Zonguldak'ın önemli tıp adamlarından Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Kemal Yurtbay sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 
Yurtbay, gelişmeler üzerine "Sağdan adam devşirmekle, sağdan sola geçmek aynı şey değildir" ifadeleri kullanarak geniş kapsamlı bir açıklama yaptı.
KEMAL YURTBAY "SAĞDAN GELMEK"
Dr. Kemal Yurtbay 'ın yaptığı açıklama aynen şöyle: "Sağdan adam devşirmekle, sağdan sola geçmek aynı şey değildir!
Kendisini solda tanımlayan bir partinin sağ tabandan oy alabilmek için sağ görüşlü bir siyasetçiyi herhangi bir konumda aday göstermesi sağdan adam devşirmeye girer ki benim kabul edeceğim bir durum değildir.
Ama bir insanın kendi iradesiyle sağ dünya görüşünü terk edip solda karar kılması takdir edilecek bir durumdur.
Çünkü, solda karar kılmak, her şeyden önce bireysel çıkarlardan vazgeçip, toplumun çıkarlarından yana tavır almak demektir.
Bu nedenle Zonguldak CHP merkez ilçe başkanlığına seçilen Osman Zaimoğlu'nun sağdan geldiğine yönelik iddialar üzerine yapılan negatif yorumlar haksızdır, artniyetlidir; en önemlisi demokrasiyle bağdaşan bir durum değildir.
Asıl eleştirilmesi gerekenler, solculuktan vazgeçip sağa, yani bireysel çıkarlarına yelken açanlardır!
Bu vesileyle Osman Zaimioğlu kardeşimizi ve yönetim kurulu üyelerini seçilmeleri nedeniyle ayrı ayrı kutluyor, zor ve sorumluluk arzeden bu görevlerinde başarılar diliyorum.
Bu zamana kadar CHP ilçe başkanlığını kadın kimliğiyle özveriyle yürüten Ebru Uzun kardeşimize de emekleri nedeniyle teşekkürlerimi arz ediyorum"

(HABER MERKEZİ)

Editör: Metin Özden