Vali Tutulmaz, Zonguldak tarihinde yerini almıştır. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Mülkiye Baş Müfettişi olarak Ankara'ya atandı.
Zonguldak Kömür Jeoparkı'nı kuran Vali Mustafa Tutulmaz'ın ilimizden ayrılacak olması üzüntüyle karşılandı. Zonguldak Kömür Jeoparkı tarafından Vali Mustafa Tutulmaz için veda mesajı yayınlandı. Veda mesajında Zonguldak turizm'in kalkınması ve gelişmesi için büyük çaba sarf eden Vali Mustafa Tutulmaz'ın Zonguldak tarihinde yerini aldığı belirtilerek şöyle denildi;

Zonguldak Kömür Jeoparkı'nın kuruluşunda, "Ulusal" Jeopark ilan edilmesinde ve adaylığı devam eden "UNESCO Küresel Jeoparklar" ağına üyelik sürecinde göstermiş olduğu liderlik, vizyon ve üstün gayretleri ile sadece Zonguldak için değil, ülkemiz için de çok önemli bir değerin ortaya çıkmasına öncülük eden Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz, sanayi ile var olmuş bir kentte turizmin öneminin de tüm kesimlerce anlaşılmasını sağlamış, doğal ve kültürel zenginliğimizi koruma altına almamıza, ulusal ve uluslararası camiada tanınmamıza, ortak akıl ve hedef ile kurumlar arasında koordinasyon sağlanmasına ve bölge ekonomisine katkıda bulunmamıza vesile olmuş, kent tarihinde önemli izler bırakmış bir bürokrat olarak Zonguldak tarihindeki yerini almıştır.
Kıymetli Valimizden ayrılmak elbette zor, ancak bu ayrılıkla birlikte bıraktığı mirasın etkilerinin uzun yılar boyunca hissedilecek olması, kendilerinin Jeoparklaşma sürecinde uluslararası bir ölçekte şehrimizin tanınmasını sağlaması gibi etkenler bu zorluğu bir nebze de olsa hafifletmekte ve bizleri yola çıkarken belirlediğimiz hedeflere erişmek için daha fazla çalışmaya ve üretmeye teşvik etmektedir.
Sayın Valim; Kentimizin jeoparklaşma sürecindeki vizyoner liderliğiniz, inancınız, sabrınız, başarınız, özverili ve yoğun mesainiz için size minnettarız. Kentimizde ki tüm kurum, kuruluş temsilcileri ve sivil toplum aktörlerini bir araya getirerek oluşturulduğunuz sinerji ve herkesi kucaklayan, ayrıştırmayan tavrınız ile yaydığınız enerji sebebiyle size olan saygı ve minnetimizi burada bir kez daha ifade etmek isteriz..
Jeopark ailesi olarak sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir gelecek diler, saygı ve sevgilerimizi sunarız.

(Haber: Ercan Demir)