Mülkiye Baş Müfettişi olarak atanan Vali Mustafa Tutulmaz için polis evinde veda yemeği düzenlendi. 

Yemeğe, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Kd.Alb Cezmi Yalınkılıç, AK Parti Milletvekili Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, belde ve ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluşları,meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.
YILDIRIM UÇAR: ÜZÜNTÜLÜYÜZ..
Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, “Bu akşam sayın valimizin Zonguldak’tan ayrılması nedeniyle bu yemeğe gelen herkese teşekkür ediyoruz. Kamu görevlileri belirli bir süreyle görevlendirilirler. Sonra da başka bir yerde görevine devam ederler. Dolayısıyla mülki idari hakimler daha çok coğrafyada görev yaparlar. Hem mülki idari amiri olarak hemde 3 ilde görev yaparken her ilde güzel dostlukları oldu. Başladığımdan beri sevgi diline kullanan ilin her köşesinde giderek oradaki insanlarla buluşmaya gayret eden herkesin ziyaret edeceği kendisine iletişime geçmeyi imkan sağlayan daha sonra anılacak hizmetleriyle bugün bizlere veda ediyor. Veda hep üzüntüdür. Bizde onun ayrılması sebebiyle üzüntülüyüz. Zonguldak’a hizmetleri olmuştur. Bende ilk geldiğimde Zonguldak’a ziyaret edilip edilmeyeceği konusunda tereddüt ediyordum. Zonguldak insanının geçimi konusunda gayret etti. Turizm konusunda bir çok hizmete öncülük etti. Bunlardan bir tanesi Kömür Jeoparkı. Çalışma ekibine önderlik yaparak başarılı hizmetin çıkmasına öncelik etti. Zonguldak Kömür Jeoparkı UNESCO'ya başvuru yaparak küresel jeopark adayı olmuştur. Bu emek sonucunda olur. Valimizin yaptığı bu liderlikle uluslar arası alanda Zonguldak’la katkı vermiştir. Gittiğinde bu hizmet devam edecektir diye düşünüyorum. Şunu biliyorum Zonguldak’ta gönüllerde taht kurdu. İyi insandı iyi valiydi diyeceklerini düşünüyorum”


ÖMER SELİM ALAN: ZONGULDAK SENİ UNUTMAYACAK

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, “Valimizin veda yemeğinde bizlerle birlikte olduğunuz sefalar getirdiniz. Genelde insanlar hüzünlü oluyor. Biz onu gülüşüyle hatırlayacağız. Valimiz Zonguldak’la geldiğinde aramızda en çok ben zaman geçirmişimdir. Bel ki  şöyle hayırlı oldu. Bayrağın dalgalandığı her yerde vatana hizmet edeceğiz demişti. Zonguldak’a yeni ufaklar açtı. Bizlerde bunun devamı işin hizmet etmeye devam edeceğiz. Zonguldak’a Zonguldak insanına verdiği destekler için teşekkür ediyorum. 38 ay çok güzel hizmetler ettik”siye konuştu.


AHMET ÇOLAKOĞLU: SAYIN VALİMİZE ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPTIK

AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, “bugün kalabalık salonda Zonguldak’ın vefakâr cefakar olduğunu gösteriyoruz. İlk geldiğinden bugüne kadar birlikte çalıştık. Biz sayın valimizle zor bir şehirde uyumlu bir şekilde çakıştılar konulara devlet adamının nasıl yaklaşması gerektiğini konusunda çok güzel örnekleri ilimizde ilçelerde gösterdi. Sanayicilerimizle beraber olduk. Çiftçilerimizle beraber olduk. Gerçekten konulara çözüm odaklı o anlamda elinden  gelen gayreti gösterdi.  Bir bayrak yarışı. En üst nokta Valilik makamıdır. Sayın Valim en uzun Valilik yapan valilerimizden birisi. İlk onda. Kendisine başarılar diliyoruz. Ankara’da Antalya’da sizleri beklerim dedi. Sayın Valime başarılar diliyorum.”

MUSTAFA TUTULMAZ: MUTLU AYRILIYORUM HAKKINIZI BANA HELAL EDİN


Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Öncelikle hoşgeldiniz diliyorum. Teşekkür ediyorum. Tabi veda zamanı zor konuşmuşlardır. Sizden önce güzel konuşmalar olur. Değerli arkadaşlar devlet memuriyeti süreleri var. Saydım 15 ayrı yer görevde çalışmışım. 15 yerde çalışmışım. 2 yılda bir o ortamları yaşıyoruz. İyi tarafı çok sayıda dost ediniyoruz. Bu dostlukları bırakıp gidiyoruz. Zamanla görüşmeye görüşmeye o dostluklar da gevşemeye başlıyor. Dostluğumuzun kalıcı olması. Sosyal medya ve yerel başını inceledim. Karışık sıkıntılı bir yer. Zonguldak böyle şurası böyle genel prensibim bir tarafta buraya formül bulmamız lazım dedim. Sevgi dili dedim. O sözümü saygılı olarak 3 yıl geçirdik. O kadar iyi sonucunu aldık ki 3 yıl önce travma vardı. Şehrin morali bozuktu. Şehir stresliydi. Bugün gelinen nokta da azaldığını biraz daha iyiye doğru gittiğini görüyoruz. Güzel çakışmalar yaptık. Bir kısmı fide aşamasında. 
Bunun yanında çalışmalarla da ilimizin ekonomik kalkınması için TSO’larla küçük sanayi bölgeleri OSB gibi değişik alanlarda çalışmalar yaptık. Ben bunlara katlı sağlayan paydaşlara teşekkür ediyorum. Mutlu ayrılıyorum. Güzel dostluklar edindik. Bir kısmınızla da dostluğumuzu devam ettirmek isteriz. Hakkınızı helal edin. Benden yana da helal olsun. Yolu sonuna gelindi. Yolun sonu gözüküyor”dedi.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz