Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler Vali Osman Hacıbektaşoğlu'nu ziyaret etti. Vali Hacıbektaşoğlu, gazetecileri toplantı salonunda ağırladı.

Ziyarette Vali Osman Hacıbektaşoğlu'na kadın gazeteciler tarafından çiçek takdim edildi. Ayrıca Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık tarafından Vali hacıbektaşoğlu'na Sivas Kongresi'ni içeren kitap ve Azerbaycan rozeti hediye etti. Akbıyık, Vali Hacıbektaşoğlu'na rozeti bizzat takarak Azerbaycan ile iki devlet tek millet olduklarını ifade etti.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Vali Hacıbektaşoğlu'na Zonguldak'taki gazetecilik kuruluşları hakkında bilgiler aktardı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu ise açıklamalarda bulunarak Zonguldak'ın çok güçlü bir şehir olduğuna dikkat çekti.
Vali Hacı Bektaşoğlu Zonguldak'ın şu anda Türkiye'nin enerjisi olduğunu, Türkiye'nin elektrik enerji ihtiyacının %8'ini Zonguldak'tan karşılandığını, Karadeniz stadından şu anda filyos'ta bulunan tesislerden günlük 2.8000 metreküp doğalgaz çıkarılarak sisteme verildiğini, Zonguldak'ın şu an itibariyle 600 milyon dolarlık ihracat kapasitesine sahip olduğunu belirtti ve "Zonguldak gerçekten çok güçlü bir şehir ve çok daha hızlı gelişecektir bundan kimsenin kuşkusu olmasın" ifadesini kullandı.


Zonguldak'ın Türkiye Taş Kömürü Kurumu'yla arkadaşlaşmış bir şehir olduğunu ifade eden Vali Osman Hacıbektaşoğlu, ;

TTK’yle bağdaşmış bir şehir. Şehir TTK’ya göre şekil almış. Ona göre bir şehir kurulmuş. Çok önemli fonksiyonları olmuş TTK’nın.
En parlak dönemleri 1950’li yıllar. Zamanla değişmiş. Belli bir rezervimiz var. 8300 civarında istihdamla yine en önemli kurumlar atasında yer alıyor. Ancak dönem, teknoloji değişiyor. Ağır sanayinin en önemli enerji santrallerinde başı çeken bir durum var. Değişkenlikler doğrultusundan bakınca Zonguldak ekonomisi dönüşmüş.  Zonguldak ekonomisi büyüdü. Ekonomik etkisinden ziyade sosyal, psikolojik etkisi yüksek. Herkesin TTK hikayesi var. Tüm aile ile bağlantısı var. Ama burada varlığın gücünü korumak gerekir. Bu kurum mutlaka var olmalı. Madencinin hem bilgisi hem üretimi burada. İlim, uygulama buradan başladı. Bu bir kültürdür. Bu bizim soyut varlığımız. TTK’nın güçlü olmasını istiyoruz. Ama çalışan işçi sayısı ile değil üretim kapasitesi ve benzeri durumlarla bunu ölçebiliriz. 
Biz önce derdimizi anlayacağız sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz. Burada sadece maden işçileri yok, aynı zamanda inanılmaz beyaz yaka, entellektüel yapısı var. Zonguldak’ın ağlanacak durumu yok." dedi.


"FİLYOS LİMAN PROJESİ OLAĞANÜSTÜ BİR GÜÇ VE OLAĞANÜSTÜ BİR PROJE"
Vali Hacıbektaşoğlu, "Filyos limanı olağanüstü bir güç, Filyos vadi projesi, her beraber düşündüğünde önemli. 

Çok kısa bir süre içerisinde gaz çıkarıldı. Bu gazı bu kadar sürede devreye çıkarmak kolay değil. Kısa sürede tüm kuyular üretime alınacak. Olağanüstü şeyler. " dedi

"ZONGULDAK BUGÜN 600 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPIYOR 1 MİLYAR DOLARA YAKLAŞIYORUZ"

Vali Osman Hacıbektaşoğlu,"Dersime çalışırım, çalışmayı severim. Güç milletindir, devletinde. Para da aynı şekilde. Bir daha Amerika’yı keşfetmeye çalışmayacağız. 
Zonguldak ekonomisi dönüşüyor. Zonguldak bugün 600 milyon dolar ihracat yapıyor. Tarımsal ve sanayi üretimi var. Zonguldak 17 milyon Watt  enerji üretimi var. Ülke ekonomisine katkısı büyük.
Eskiden ilk 5 ili arasındaydı şimdi ilk 25 ili arasında.

"FİLYOS PROJESİ BAŞLADIĞINDA DAHA DOĞAL GAZ YOKTU"

Filyos projesi başladığında gaz hikayesi yoktu. Bugün orası ülke ekonomisi için çok çok önemli. Dünyada olağanüstü bir başarıdır. Olağanüstü koşa sürede bu kadar önemli işe ev sahipliği yaptık. 

"ZONGULDAK ÇOK HIZLI GELİŞECEK"

Şehir olarak buna hazır olmamız gerekiyor. Çok hızlı gelişecek. Biz bunun tamamlanma etkilerini hissetmiyoruz henüz ama buna hazırlanmamız gerekiyor. Bütün bölge ve ülke ekonomisini etkileyecek. Buna çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Karamsarlığı reddediyorum. Bu kömür ve TTK üretiminin biraz düşmesiyle sosyal psikolojik etkiye bağlıyorum.

Kaynak: Ercan Demir