28.dönem MHP Zonguldak Milletvekili A.Adayı Varol Demirköse, çocukların aile beklentisi altında ezildiklerine dikkat çekerek , ailelerin hassas ve duyarlı olması gerektiğini belirtti. 

Aile baskısı dolayısı ile çocukların işsiz kaldığına dikkat çeken 28.dönem MHP Zonguldak Milletvekili A.Adayı Varol Demirköse, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi, “Sürekli karşıma çıkan ve ne yazıkki çözülmeyen veya çözülemeyen , evlatlarımızın geleceğini karartan bir konuyu paylaşmak istiyorum.
Her anne baba doğal olarak evladının okumasını, iyi bir eğitim alıp doktor, avukat, vali gibi önemli mesleklerde olmasını ister. Bunun içinde anne baba elinden gelen bütün fedakarlığı yapar, gecesini gündüzüne katar çalışır çabalar. Bu kadar çalışırken de çocuğunun gelecekte ne meslek isteyeceğini veya nelere daha yatkın olduğunu düşünmez.
Anne baba yaşadıkları tecrübeleri düşünür ve evladının da acemi ve hayatın başında olduğundan tecrübesizlik sebebi ile sağlıklı karar veremeyeceğini düşünerek bütün kararı kendileri vermek ister.
Bu süreçte anne baba ile çocuk arasında oluşan farklı düşünceler aile içinde de sıkıntıya sebep olabilir ancak genelde anne baba daha baskın çıkar.
Çocuk, ailesinin beklentileri altında ezilirken, ailede çocuktan beklediğini alamadığı zamanlar olur. Çocuk derslerinde ailesinin beklediği başarıyı veremeyebilir.
Bu zamanlarda aile, çocuğun daha dikkatli olması, dikkatinin dağılmaması ve başarılı olması için çocuğunu ruh ve sinir hastalıkları doktoruna yada psikoloğa getirir ve belkide çocuğun ihtiyacı olmadığı halde ona “dikkat dağınıklığı” na karşı ilaç yazdırır. Çocuk belkide bu ilacı hiç kullanmayacaktır.
Belki çocuğun böyle bir dikkat dağınıklığı durumu da yoktur. Ancak ailelerin aşırı beklenti ve baskısı sonucu doktor bu ilacı yazmakta ve çocuğun sistemine işlenmektedir.
Çocuk ileride polis, subay, veya kamuda işe girmek istediğinde tam teşekküllü heyet raporu alması gerektiğinde; dikkat dağınıklığı sebebi ile alınan yazdırılan veya yazdırılsa da hiç kullanılmayan ilaçlar sistemde görüldüğünden doktorlar sağlam raporu vermiyorlar ve çocuk sağlam raporu alamadığından polis, subay olamıyor veya kamuda işe giremiyor ve geleceği kararıyor.
Yıllar önce yazılan bir ilacı sistemde gören doktor, “geçmişte yazılmış” diye olumsuz karar veriyor ve tekrar muayene edip güncelleme yapmıyor. 
Bugün ruh ve beden yapısı oldukça sağlam nice gençlerimiz geçmişte belki gerçekten ihtiyacı olduğundan belki de sırf ailelerin aşırı beklenti ve baskısı sebebi ile bu tür ilaçları aldığından ne yazık ki işsiz sokakta gezip heba oluyorlar.
Çocuklarımızın geleceğini karartmamak için, aileler bu konuda daha hassas ve duyarlı olmalı, ruh ve sinir hastalıkları doktorları da güncelleme yaparak insanların geçmişten kalan bu tür sıkıntılarını tekrar muayene ederek güncellemeli ve son kontrole göre karar vermelidir.
GENÇLER UMUDUMUZDUR, GELECEĞİMİZDİR.
#Gençlerumudumuzdurgeleceğimizdir.” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Haber Merkezi