Zonguldak kent merkezinde bulunan ve yapımı tamamlanmak üzere olan yeni Tapu ve Kadastro hizmet binasının yanından Amelebirliği Hastane’sine çıkmak için vatandaşlar asansör talep ediyor. Karabük’te bunun örneğinin olduğunu belirten vatandaşlar Amelebirliği Hastane’sine dolmuş hattı olmadığı için rampanın çok dik olduğunu ve çıkmakta zorlandıklarını belirterek Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a seslendiler, buraya asansör yapılmasını talep ettiler.
Necmi Özbakış isimli vatandaş;
“Sayın başkanım Göğüs Hastane’sine çıkabilmek için sizden asansör rica ediyoruz. Asansör sistemi Bartın’da, Karabük’te ve Çaycuma’da var. Hastaneye sadece Zonguldak’tan hastalar da gelmiyor şehir dışından gelen bir çok hasta var. Özellikle göğüs hastaları için bu durum çok önemli buradaki rampayı çıkmaları çok zor, dolmuş hattı yok sizden bu konuda duyarlı olmanızı bekliyorum.”dedi.
Raşit Uzunkavak isimli bir diğer vatandaş ise;
”Amelebirliği Hastane’sine biz asansör istiyoruz. Çaycuma’da, Karabük’te, Devrek’te var. Çaycuma ilçe olduğu halde varsa Zonguldak ilinde de olması lazım, biz hastaneye nefes darlığı için çıkıyoruz ama yürümekte zorlanıyoruz. Belediye otobüsü ya da minibüslerde çalışmıyor. Herkesin bütçesi bir değil ki taksi tutsun da hastaneye gitsin. Ayrıca Devrek, Gökçebey, Çaycuma durakları da bu tarafta burada bir asansör olsa işi biten vatandaş rahat bir şekilde minibüsüne yetişebilir.” dedi.

(Haber-Neriman Dengiz)