—ÖZEL HABER— 

VATANDAŞ SALLANIYORUZ DEDİ, SAHA ŞEFİ BİLİNMEYENLERİ AÇIKLADI

Zonguldak’ta Dere Islah Çalışmaları devam ederken, vatandaşlar ve esnaflar çalışmalar devam ederken yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi. 
Bölgede bulunan esnaflar çalışmalar sebebi ile dükkanlarını su bastığını ve iş makinalarından kaynaklı deprem oluyormuş gibi sallantı hissettiklerini beyan ettiler. ‘Gökalp Proje Müşavirlik A.Ş’ şirketi Saha Şefi Sercem Taner’de Dere Islah Çalışamları ile ilgili bilinmeyenleri ve bilgi kirliliğini ortadan kaldıracak açıklamalar yaptı. 

“TÜM BİRİMLER İLE KORDİNE HALİNDEYİZ, SORUNSUZ BİR HİZMET VERİYORUZ” 

‘Gökalp Proje Müşavirlik A.Ş’ şirketi Saha Şefi Sercem Taner, Tremi ile suyun dibine beton basıyoruz. Fakat zemin sağlam değil, hidrolik hesaplarımız devam ediyor dedi. Vatandaşlarımız ve esnaflarımızın şikayetine saygı duyuyoruz ve onlara en güzel hizmeti vermek adına tüm birimler ile gereken çalışmaları yürütüyoruz diyen ‘Gökalp Proje Müşavirlik A.Ş’ şirketi Saha Şefi Sercem Taner, Dere Islah Çalışması ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: 

“01 Nisan itibari ile başladığımız dere ıslah projesinin Ağustos ayının sonunda bitmesini planlıyoruz. İmallata tonaj derinliği 20 metre üzerine yükselecek. Burada yapılacak olan duvarların ağırlığını taşıması için tremi ile suyun dibine beton basıyoruz. Bu çalışma sonucunda da aşağıdaki su gün yüzüne çıkıyor. Hidrolik hesaplar yapıyoruz. Derenin genişliği ve yüksekliği belli oluyor. Zemine bakıyoruz. Ama maalesef burada zemin sağlam değil ve dere olmasından kaynaklı yer altı su seviyesi yüksek hal böyle olunca su çıkıyor. 
20 metre fore kazık sağlamlaştırma çalışması yapıyoruz. Tonajlı makinalar ile çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Zeminde su var yani ister istemez oluyor. Vatandaşlarımız ve esnaflarımız burada bizim yaptığımız işten kaynaklı sallantı yaşadıklarını dile getirmişler sanıyorum ki, fakat bizim iş makinalarımız sebebi ile sallantı yaşanması mümkün değildir. Çünkü; makinalarımız oldukları yerde sabit durup sadece üst gövdeleri hareket etmektedir. Makinaların sadece sesi rahatsızlık verebilir. Çalışmalar esnasında yoldan hafriyat kamyonları geçiyor, bu kamyonlar sebebi ile sallantı yaşanması muhtemel olabilir. Dükkanları su basması vb olayların yaşanmış olması söz konusu olamaz. Biz fore kazık çalışması yapıyoruz. Bu doğrultu da yağmur suyu hatlarını kazık dökebilmek için açmak zorundayız. İçerisinden genellikle balçık çıkıyor ve biz daha sonra açtığımız yeri kapatıyoruz. Burada hiç bir şey olmasa sadece toz bulutları yükselse vatandaşlarımız evime ya da dükkanıma toz geliyor diyecek. Biz bu konu da bile önlem aldık. Sağolsunlar Zonguldak Belediyesi, Valilik, İtfaiye ekipleri, esnaflar, şöförler ve vatandaşlar her zaman bize destek oldular. Biz itfaiye ekiplerimize burayı yıkatıyoruz ki toz taşınımı yaşanmasın vatandaşlarımız rahatsız olmasınlar. Bizler gece gündüz burada çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Sancılı bir süreç geçiyor. İmalatlarımız devam ediyor. Bir an önce bitirmek istiyoruz. Kamu hizmeti veriyoruz akabinde son bahar gelmeden yağmurlar başlamadan bitmesini temenni ediyoruz.” İfadelerine yer verdi. 

Kaynak: Neriman Dengiz