Zonguldaklı vatandaşlar otobüs ücretlerine gelen zammı değerlendirerek zamların düşürülmesini istediler, duruma sert tepki gösterdiler. Sivil vatandaş ve öğrenci arasında fiyat farklı olmalı diyen vatandaşlar düşüncelerini şöyle dile getirdiler:
Yapılan zammın hak edildiğini düşünüyorum diyen bir vatandaş;
“Şu an ki zamlara göre normal karşılıyorum, hak edildiği şekilde zam yapıldığını düşünüyorum. Öğrenciler için otobüs ücreti 6,5, 7 lira olabilir.” dedi.
Ekonominin tutulması gerekiyor diyen bir vatandaş;
”Zamların yapılmaması gerekiyordu, şu an da işçiye memura verilen zamlar otomatik olarak fiyatlara yansıyor. Yapılan zamların bir anlamı kalmıyor. Ekonominin tutulması gerekiyor fiyatların biraz daha aşağı çekilmesi gerekiyor.”dedi.
Sivil vatandaş ve öğrenci arasında fiyat farkı olması gerekiyor diyen bir öğrenci;
“Her şey zamlandı, bizim yeterli paramız var para kazanamıyoruz. Geçen gün paramın olmadığı zaman otobüse binemedim şoföre rica da etmek istemedim. Sivil vatandaş ve öğrenci arasında fiyat farklı olması gerekiyor. 4,5 lira fiyat farkı olursa çok güzel olur.”dedi.
Vatandaş sesini nasıl duyuracak bilemiyorum diyen bir vatandaş;
” Bende bir emekli vatandaş olarak zamların düşürülmesini istiyorum, bu vatandaş sesini nasıl duyuracak bilemiyorum. Bütçeye ve maaşa göre bir yol yapılmalıdır.” dedi.
Dolmuşçular zam yapmakta haklı diyen bir vatandaş ise;
“Her şeye zam geliyor ücretler artıyor ekonomi şu an da çok kötü vaziyette ilerliyor. Öğrenciler için dolmuş ücreti 8 lira olmalıdır. Bozuk para sıkıntısı var dolmuşçular da haklı benzine zam geliyor. Pazara gidiyorsun eskiden 5 torba doluyordu şimdi 2 torba zor doluyor.”dedi.

( Haber-Neriman Dengiz)