Yaz sezonunun yaklaşması ile gecen sezondan kalma bikini ve mayolarda indirim kampanyası başlatan mağaza sahibi Osman Zaimoğlu, ellerinde küçük bedenlerin daha çok kaldığını belirterek özellikle vücuduna güvenen kadınları son 15 gün indirimine davet etti.  

Fantezi model tercihi yapan kadınlar kilo aldıkça, klasik modele geçmek zorunda kalıyor.

Pandemi öncesine kadar bikini ve mayolarda küçük bedenlerin daha çok satılmasına rağmen pandemiden sonra Zonguldak`ta kilo artışı olduğu ve bu nedenle satılan mayo ve bikinilerde bedenlerin büyüdüğü belirten Mağaza sahibi, küçük bedenlerde indirime gidildiğini söyledi.

Zaimoğlu; “Zonguldak’ta yaz geldi diyebilmemiz için Mayıs ayini da bitirmemiz lazım. Bu nedenle yeni ürünler fabrikalardan gelmeye başladı. Fakat gecen seneden elimizde kalan ürünler var. Onlar yâri fiyatına satılıyor. Bu indirimli ürünleri almak için müşterilerimizin 15/20 günü var. Aksi taktirde bir ay sonra iki misli fiyata alışveriş yapmış olacaklar. Bu nedenle Zonguldak insanına tavsiyem bikini, mayo ihtiyaçlarını bugün yârin hallederek indirimli fiyatlardan yararlansınlar. Pandemi sürecinde birçok insan evde oturdu, psikolojisi bozuldu, insanlarda yeme ihtiyacı doğdu ve kilo alımları başladı. Dolayısıyla bizim pandemi öncesi sattığımız mayo, bikini bedenlerine göre bu sene satacaklarımızın arasında beden büyümesi oldu. Daha önce 36/38 beden ürün sattığımız bir bayan pandemi sonrası 40/42 beden giymeye başladı. Şuan battal bedenler revaçta olmaya başladı. Pandemiden önce ürün alırken küçük bedenlerden fazla, büyükten az alıyorduk ama pandemi sonrası bunun tam tersi oldu. Dolayısıyla indirimde olan ürünlerimizin büyük çoğunluğu küçük beden. Yani parası olmayandan çok küçük beden olan, vücuduna güvenen indirimden yararlanabilecek. Tabi büyük bedenlerde var ama çoğunluk küçük beden” dedi. 

"Yakışmadığını gören klasik alıyor"

Zaimoğlu; “İç çamaşırı tercihlerinin tersine bir tercih oldu bizde. Kadınlar iç çamaşırında fanteziye dönseler de kilo alımları nedeniyle bikini ve mayolarda fanteziden klasik modele dönüş yaptı kadınlar. Beden büyümesiyle beraber fantezi bikiniler yani uçuk kaçık transparan içeren, ince ip içeren bikini ve mayolar tercih edilememeye başladı. Bu tarz ürünler için fizik lazım. Biz obeziteye tam gaz yönlendiğimiz için dolayısıyla fantezi butik tarzı bikini ve mayo giyme ihtimali azaldı. Ancak ayni mayonun 44 bedenini aldığında o şıklık ortaya çıkmıyor bir handikap oluşuyor. Hanımlar 3,4  model fantezi tarzı bikini ve mayo denedikten sonra kendi beden gerçekleriyle yüzleşince son çare olarak klasik mayoya dönüyorlar alıp gidiyorlar” dedi. 
Özel Haber: Seda Fidan

Editör: Oğulcan Öz