Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde  açılan sergi 31 Mayıs’a kadar açık kalacak. Suriyeli öğrenciler Huda Alghoush ve Nouran Alsamman tarafından  Grafik  Alan Öğretmeni  Sema Dönmez nezaretinde yapılan grafik-tasarım eserleri  ve  çekilen fotoğraflar ilgi gördü.
 10 yıldır Zonguldak’ta yaşadığını ve fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini belirten Suriyeli öğrenci Huda Alghoush duygularını  şöyle dile getirdi;” 10 yıldır Zonguldak’ta yaşıyorum. Fotoğraf çekmek çok hoşuma gidiyor. Hayata farklı bakmayı seviyorum. O yüzden fotoğraf çekiyorum.” dedi
Grafik ve Fotoğraf  Alan öğretmeni  Sema Dönmez ise şu bilgileri verdi; ”Yıl boyunca  öğrencilerin yaptıkları eserleri sergiliyoruz. Aslında daha çok eser var ama biz sergi için aralarından seçtik. Yaratıcılıkları yüksek  kızlarımız var. Zonguldak Grafik alanını  pek bilmiyor. Biz bunu tanıtmayı amaçlıyoruz.Sergisini  yaptığımız bu öğrencilerimiz Mesleki Eğitim Merkezi kapsamında eğitim gören yabancı uyruklu  öğrencilerimiz. Alanımız grafik ve tasarımı tanıtmak amaçlı bir sergi. Herkesi sergiyi gezmeye davet ediyorum” Sergi 3 gün açık kalacak.

Muhabir: Ercan Aygün