14 yaşındakii çocuğun yanlış teşhis nedeniyle sol testisi alındı, sakat kaldı

Zonguldak'ta 14 yaşındaki Ermiya Khashijan'ın yanlış teşhis teşhis nedeniyle testisi alındı ve sakat kaldı.

Zonguldak'ta Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan İran'lı çift Anne; Leyla Rakhshamdepay ve Baba: Amir Khashijan'ın tek çoçuığu olan 14 yaşındaki Ermiya Khashijan bisiklete bindikten sonra şiddetli ağrılar meydana geldi ve ardından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde kaldırıldı. Ancak yapılan tüm araştırmalara karşın çocuğa teşhis konulamadı ve sadece ağrı kesici ilaç verilerek hastaneden gönderildi. Ancak ağrıların devam edince 4 gün sonra Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık ve uygulama merkezinde getirildi ve burada yapılan tetkikler sonucu çocuğun sol testisinin ters döndüğü ancak 4 günlük zaman kaybı ve zamanında müdahale edilemediği için yapacak bir şey olmadığı için Ermiya Khashijan'ın sol testisi ameliyatla alınmak zorunda kaldı.

ÇOÇUĞU OLMAYABİLİR- AİLE DOKTORA DAVA AÇACAK

Anne; Leyla Rakhshamdepay yaptığı açıklamada, " Çocuğunu bisiklete bindikten sonra şiddeti ağırlar meydana geldi ve 10 Nisan'da Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getirdik ancak yapılan tetkiklerde çocuğun Rahatsızlığın sebebi, ağrıları sebebi Anlaşılamadı ve sadece Ağrı kesici Parol hapı verilerek eve gönderildik ve bize denildi ki ağrı kesici içsin geçecek denildi ancak ğrılar artarak devam etti biz de bunun üzerine İranlı bir doktor arkadaşımıza bağlantıya geçtik ve tıp fakültesine yönlendirildik Tıp Fakültesinde yapılan muayenede çocuğumuzun sol testisinin bisiklete binmekten dolayı ters döndüğü ancak aradan geçen zaman kaybından dolayı artık yapılacak bir şey olmadığını ve ameliyatta alınmak zorunda olduğu ifade edildi. Eğer çocuğumuz o gün müdahale deseydi bugün çocuğumuz ameliyat olmak durumunda kalmayacaktı çocuğumuzun şu anda hayalleri yıkıldı çocuğu da olmayabilir, erkekliği yüzde 60 azaldı, sakat kaldı. Pilot olma hayali de yıkıldı ve doktoru dava edeceğiz" şeklinde konuştu.

Testisti ameliyatla alınarak sakat kalan Ermiya Khashijan'da , çok üzgün olduğunu, hayallerinin yıkıldığını  ifade etti.

(Haber- Ercan Demir) 

Editör: Haber Merkezi