Açılış törenine; Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun ve il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Gülşen ve Kent konseri Başkanı Mustafa Bilge katıldı.

Gezici kütüphane Vali Yardımcısı Muammer Balcı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun tarafından  öğrenci ile birlikte  kurdelası kesilerek hizmete açıldı.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ

İl Kültür ve turizm Müdürü Taner Dursun açılışta yaptığı konuşmada, "Turizm Bakanlığımız, Sayın Bakanımız Mehmet Ersoy talimatıyla 81 ilde  yüzüncü yılda 100 kütüphane sloganıyla 31 Aralık'ta 100 kütüphane yapılmış bulunmaktadır. 2024'dede 81 ile 100 yapay zeka destekli gezici kütüphane gönderilmesiyle ilgili bakanlığımızın talimatı var. 2023'de ve  İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak biz de ilimize bir tane gezici kütüphane istemiştik. Sağ olsun  Sayın Bakanımız ilk 10 ile gönderdi. O ilk 10 ilde de biz varız. Buradan Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum Zonguldak adına. Hepiniz tekrar hoş geldiniz. 

Vali Yardımcısı Muammer Balcı'da gezici kütüphanenin hayırlı olmasını diledi

Öğrenciler gezici kütüphaneyi çok beğendiklerini ifade ettiler
Gezici kütüphanede 2500 kitap bulunuyor.
Sanal gözlükle kütüphanede gezinti yapılabiliyor.

YIL BOYUNCA GEZİCİ KÜTÜPHANE KÖYLERE GİDEREK ÖĞRENCİLERİ KİTAPLA BULUŞTURACAK

Gezici kütüphane yıl boyunca Zonguldak'ta köylere giderek kütüphane hizmeti sunacak.

Açılış sonrasında Vali Yardımcısı Muammer Balcı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun öğrencilere hediyeler takdim etti.

Muhabir: Ercan Demir