Bundan yaklaşık 10 gün önce kent merkezi Uğur Mumcu kavşağında araçların geçiş güzergahı olan yolda  içinde hasta taşıyan  İl Sağlık Müdürlüğü 112  Acil Sağlık Hizmetler ambulansını  görünce treni durdurup ambulansın geçişine izin veren  Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ya ait tren makinisti duyarlı davranışından dolayı plaketle ödüllendirildi.

TTK Demir Yolu Baş mühendisliği Şantiyesinde düzenlenen törene İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Bilal Cin, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıoğlu, TTK Liman ve Demiryolu İşletme Müdürü Metin Şahin, Başmühendis Mehmet Burak Öztürk, İşyeri Hekimi Dr. Muzaffer Parlak, GMİS Merkez Şube Başkanı Aysel Yaman Kocabaş'ın yanı sıra TTK Demiryolu makinistleri ve çok sayıda işçiler katıldılar. 

Bu anlamlı davranışından dolayı o gün treni durdurup ambulansın geçişine izin TTK’ ya ait trenin kontrolündeki  makinist Erkan Öyüm’ plaketini törenle verildikten sonra bir teşekkür konuşması yapan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr Ertuğrul Güner ise şöyle dedi. “ Öncelikle bu duyarlı davranıştan dolayı tren makinistimizi ve demiryolunda görev yapan diğer  arkadaşlarımızı yürekten kutlamak istiyorum. Bizim için sağlıkta dakikalar çok önemli, o ambulansın içinde kalp krizi ve beyin kanaması geçiren hastamız olabilirdi. Kenttin trafiğinin şıkışıklığını görmüşsünüzdür. Bu hassasiyetinizden dolayı sizlere teşekkür etmek istiyorum “ dedi. 

Öte yandan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Liman ve  Demiryolu İşletme Müdürü Metin Şahin ise, “ Sayın İl Sağlık Müdürümüz Ertuğrul Güner ve beraberindeki ekibin İşletme Müdürlüğümüz bünyesinde yer alan demiryolu Başmühendisliği çalışanlarının demiryolu hattımızda ambulansa durarak yol vermesi sebebiyle yapmış oldukları ziyaret ve tüm çalışanlarımıza teşekkür amaçlı yaptıkları plaket için teşekkür ediyorum dedi. 

Kaynak: Ercan Demir