Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, müşterinin görebileceği yerde duvarda fiyat listesi asılı olmasının ve her masanın üstünde de fiyat listesinin olmasının yönetmekte zorunlu hale geldiğini bildirdi.

"FİYAT TARİFESİ MÜŞTERİ GÖRECEĞİ ŞEKİLDE ASILMASI ZORUNLU"

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, 19 Aralık 2023 günü resmi gazetedeki gereği fiyat etiketi ve yönetmeliğindeki değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte  1 Ocak 2024 itibariyle geçerli olacağını hatırlatarak, "lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek içecek yerlerinde odamızdan verilen resmi fiyat tarifesi, müşterinin görebileceği şekilde cam önüne veya en kolay görebileceği şekilde  asılması konulması gerekiyor. Ayrıca masaların üzerine, masaların üzerine fiyat açıklayan menü olması lazım" uyarısında bulundu.

"QR KOD UYGULAMASI OLSA DA MASAÜSTÜNDE FİYAT TARİFESİ OLMASI GEREKİYOR"


Bazı işletmelerde QR Kod uygulaması yapıldığını ancak yeni yürürlükte bunun yeterli olmayacağını ifade eden lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük sözlerine şu şekilde devam etti:

"Her ne kadar bazı işletmelerimizde karekotla sipariş alınıyor ise de fiyat listesi yani menü ve fiyat listesi masalarımızın üzerinde müşterilerimizin görebileceği şekilde açıklayıcı bir şekilde bulundurulması gerekiyor. 

"FİYAT LİSTESİNİ MÜŞTERİNİN GÖREBİLECEĞİ YERİ ASMAYANLARA CEZA UYGULANACAK"

Küçük, "Bu konuyla ilgili gereken denetimler yapılacaktır. Özellikle  lokantacı esnaf arkadaş Pastaneler de buna dahil.  Kafeteryalarımız da buna dahil. 
1 Ocak itibariyle Salı  Pazartesi, siSalı gününden itibaren fiyat listelerini masaların üzerinde hazır vaziyette bulundurulması gerekiyor. Bu konuda sıkı denetimler söz konusudur.  Hassasiyet Göstermeleri gerekmektedir. Bunu buradan da ifade edeyim" dedi.

Kaynak: Ersin Çorbacı